GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Usuglašen model naplate zakupa poslovnih prostora i javnih površina

Gradonačelnik Mato Franković održao je sastanak s predstavnicima zakupaca prostora i javnih površina u vlasništvu Grada Dubrovnika, a na temu modela obračuna zakupnina u tromjesečnom razdoblju kolovoz – listopad 2021. Na sastanku je iznesen te od strane zakupaca prihvaćen prijedlog da se u razdoblju od 1. kolovoza do 1. studenog 2021. zakupnine obračunavaju prema modelu 50 posto ugovorenih iznosa. ‘Iako je lipanj donio reaktivaciju gospodarskih djelatnosti odlučilo smo i kroz lipanj i srpanj produljiti valjanost aktualnih mjera jer želimo pomoći koliko možemo’, istaknuo je gradonačelnik kazavši kako je prihvaćeni model naplate od 1. kolovoza realan i opravdan. Naglasio je kako se isti neće odnositi na one subjekte koji iz opravdanih razloga neće moći obavljati gospodarsku djelatnost odnosno na one kojima je odlukama Stožera onemogućen rad. Također je rekao da će takva odluka biti podložna promjenama u slučaju drastičnih poremećaja tržišta poput, neželjenog, ulaska u crvenu zonu i posljedičnog prestanka turističkog prometa. ‘Ovom prilikom pozivamo i druge zakupodavce na primjenu sličnih modela obračuna koji će pomoći gospodarstvenicima i olakšati im ponovno pokretanje poslovanja’, poručio je gradonačelnik.

Gradonačelnik Franković ovom je prilikom istaknuo važnost primanja cjepiva i činjenicu da se većina turističkih djelatnika cijepila.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Nova ustanova Dječji vrtić Pčelica počela s radom

Rješenjem Upravnog odjela za društvene djelatnosti Dubrovačko-neretvanske županije odobren je početak rada predškolskoj ustanovi ‘Dječji vrtić Pčelica’. Time je završen postupak razdvajanja javne ustanove Dječji vrtići Dubrovnik pokrenut odlukama Gradskog vijeća Grada Dubrovnika iz lipnja i rujna 2019. godine. Ustanovi sa sjedištem u Novoj Mokošici na adresi Bartola Kašića 25 odobrava se početak obavljanja djelatnosti predškolskog odgoja i obrazovanja u matičnom objektu Dječji vrtić ‘Pčelica’ te u pet područnih odjela za ukupno 8 jasličkih i 11 vrtićkih odgojno-obrazovnih skupina. Prema suglasnostima Ministarstva znanosti i obrazovanja ustanovi je odobrena i provedba posebnog programa za djecu predškolske dobi s teškoćama u razvoju, provedba programa ranog učenja engleskog jezika, Montessori programa, obveznog programa predškole i posebnog programa katoličkog vjerskog odgoja.

Za rekonstrukciju – dogradnju i nadogradnju Dječjeg vrtića Pčelica ishođena je građevinska dozvola. Planiranim zahvatom vrtić u Mošici moći će primiti 250 djece.  

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Kreću radovi uređenja OŠ Marina Getaldića

Gradonačelnik Mato Franković potpisao je ugovor za izvođenje radova s predstavnikom tvrtke Alfaplan građenje d.o.o. Matom Butijerom. Radovi na obnovi, adaptaciji i uređenju Osnovne škole Marina Getaldića na adresi Ilije Sarake 7 (prostor buduće škole) i adresi Nikole Gučetića 1 (prostor sadašnje škole Centar) kreću na jesen, uz predviđeno trajanje od godine dana. Novi objekt škole smješten je u nekadašnjoj palači omeđenoj ulicama Ilije Sarake i Pobijana, a koju je za potrebe organiziranja osnovne škole Gradu na korištenje bez naknade ustupila Dubrovačka biskupija. Za potrebe razredne nastave (od 1. do 3. razreda) organizirat će se šest učionica te popratni prostori, a u sklopu projekta je predviđena adaptacija i opremanje manjeg obuhvata zgrade Centar. ‘’U konačnici ćemo dobiti uređen prostor po svim pedagoškim standardima uz nastavu organiziranu u jednoj smjeni, a čime će i Gimnazija dobiti preduvjete za rad u jednoj smjeni. Ovo je druga škola koju će Grad Dubrovnik uvesti u jednosmjensku nastavu i nakon ovoga nam je preostala još jedna, Osnovna škola Mokošica’ istaknuo je gradonačelnik Franković.

Radove obnove i adaptacije OŠ Marina Getaldića u staroj gradskoj jezgri, financirat će zaklada Caboga Stiftung.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 7. srpnja 2021.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist