Grad

VIŠE NEGO LANI Grad Dubrovnik dodijelit će 84 stipendije učenicima i studentima

VIŠE NEGO LANI Grad Dubrovnik dodijelit će 84 stipendije učenicima i studentima

Grad Dubrovnik za školsku odnosno akademsku godinu 2020./2021. učenicima i studentima dodijelit će ukupno 84 stipendije, što je značajno povećanje u usporedbi s prethodnom godinom kada je odobreno 57 stipendija.

Grad Dubrovnik već godinama ističe važnost potpore mladim ljudima pri školovanju u medicinskim područjima te je stoga ohrabrujuće da će u školskoj/akademskoj godini 2020./2021. Grad Dubrovnik dodijeliti 14 stipendija za zvanje doktora medicine, jednu stipendiju za višu medicinsku sestru te pet za medicinske sestre. Ukupno će se u kategoriji deficitarnih zanimanja dodijeliti 24 stipendije.

Nadarenim studentima dodijelit će se također 24 stipendije, a 19 stipendija dobit će učenici i studenti iz obitelji slabijeg imovnog stanja. Stipendije će dobiti i 11 učenika te 5 studenata koji su sami stradalnici ili su djeca stradalnika Domovinskog rata kao i jedna studentica osoba s invaliditetom.

Iznosi učeničkih stipendija kreću se od 500,00 kuna mjesečno za učenike koji se školuju u Dubrovniku do 1000,00 kuna, koliko će se mjesečno isplaćivati učenicima s mjestom obrazovanja izvan Dubrovnika. Studentske stipendije iznose 800,00 kuna mjesečno za studiranje u Dubrovniku odnosno 1.500,00 kuna mjesečno za studente koji studijske programe prolaze izvan Dubrovnika. Stipendije se ne isplaćuju za mjesece srpanj i kolovoz.

Konačna lista svih onih koji će ostvariti pravo na stipendiju u školskoj /akademskoj godini 2020./2021. objavit će se na stranicama Grada Dubrovnika, a na temelju Odluke Povjerenstva za dodjelu stipendija i Zaključka gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist