Grad

VIŠE JE SCENARIJA, ALI… Hoćemo li i ove godine imati Zimski festival?

VIŠE JE SCENARIJA, ALI... Hoćemo li i ove godine imati Zimski festival?

Dubrovnik je prošle godine imao programski nikada bogatiji Dubrovački zimski festival, a ove godine, prema svemu sudeći, situacija će biti znatno drukčija. Dok bi obično već krajem kolovoza doznali tko će nas zabavljati na Staru godinu i za Doček, u ovome trenutku javnosti taj podatak još uvijek nije poznat. To, naravno, nije ni čudno s obzirom na situaciju s pandemijom koronavirusa. DuList je stoga odlučio provjeriti s Gradom Dubrovnikom i Dubrovačkim ljetnim igrama u kojem će se obimu i obliku održati ovogodišnji, sedmi po redu Zimski festival s obzirom na epidemiološku situaciju i propisane mjere. Zanimao nas je svakako i pokoji detalj programa, međutim, u ovome trenutku, sudeći prema odgovorima koji su nam pristigli, to još uvijek nije poznato.
-U ovom trenutku, vezano za organizaciju Zimskog festivala ove godine, razmatra se više mogućih scenarija. Ovisno o epidemiološkoj situaciji, svi planovi usuglasit će se s HZJZ-om i eventualna organizacija događanja, ako ih bude, ovisit će o njihovim uputama – odgovorili su nam iz Gradske uprave.
Sličan odgovor DuList je dobio i iz Dubrovačkih ljetnih igara koje su zadužene za organizaciju Zimskog festivala. Naglasili su kako planovi za Zimski festival postoje te da bi se on trebao održati od 28. studenog do 6. siječnja 2021.
-Međutim, realizacija planova te količina i vrsta programskog sadržaja, ovisit će o epidemiološkoj situaciji i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ali i o financijskim mogućnostima Grada Dubrovnika – stoji u odgovoru Dubrovačkih ljetnih igara. LR

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist