Grad

FRANKOVIĆ ZA FODOR’S TRAVEL ‘Već smo započeli pregovore o ponovnom uvođenju zrakoplovne linije Dubrovnik – SAD’

Fodor’s Travel jedan je od najvažnijih travel guide book-ova s osamdeset godišnjom tradicijom izlaženja, koji Amerikancima pruža najpouzdanije dostupne informacije o putovanjima.

Novinarka Fodorsa Andrea MacDonald razgovarala je s dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem s obzirom da za iduću sezonu Fodor’s priprema veliko izdanje o Hrvatskoj, a u kojem će posebno mjesto imati i Dubrovnik. Razgovarali su o budućnosti turizma te svim utjecajima i izmjenama koje će aktualna situacija imati na svjetske putnike.

Gosti s američkog tržišta i dalje u Dubrovniku zauzimaju drugo mjesto, a budući smo prvenstveno avio-destinacija Grad Dubrovnik je već započeo razgovore o ponovnoj uspostavi direktne zrakoplovne linije Dubrovnika s SAD-om, te su najave za sezonu 2021. jako dobre.

Kampanja koju je Grad Dubrovnik u suradnji a Turističkom zajednicom provodio u proteklom razdoblju, uključujući i izuzetno gledanu emisiju američke TV kuće ABC koja je u prime timeu emitirala posebnu emisiju ‘Good Morning America’ iz Dubrovnika, a koju je gledalo 12,5 milijuna Amerikanaca, pobudila je veliko zanimanje pa su upravo od ovog tržišta velika očekivanja za iduću sezonu.

Osim promocije putem medijskih kampanja u prosincu će se održati velika konferencija ‘ASTA destination’ kada će u Dubrovnik stići preko 400 travel agenata. Upravo Dubrovnik je jednoglasno i u velikoj konkurenciji izabran destinacijom koja će se posebno promovirati i nuditi turistima iz SAD-a. Inače, ASTA je udruženje s preko 12 tisuća travel agenata samo u Sjedinjenim državama, i ono što je najvažnije – destinacije koje ASTA preporuči su destinacije kamo Amerikanci putuju. Stoga je predstojeća konferencija izvrsna prilika za promociju dubrovačkog turizma na američkom tržištu.

Grad Dubrovnik, u suradnji s gradskom Turističkom zajednicom i Turističkim vijećem već radi i na ostalom planu aktivnosti za sezonu 2021., a koje će uskoro i predstaviti.

Pročitajte još

ZBOG VISOKE POTRAŽNJE Aeroflot u kolovozu uvodi širokotrupce na liniji za Dubrovnik

Dulist

FOTO Gužve oko Grada, neizbježan je bio prometni redar na Pilama

Dulist

Frano Luetić još šest mjeseci na čelu Zračne luke Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija