Županija

VINSKA MANIFESTACIJA Dani otvorenih vrata peljeških podruma

VINSKA MANIFESTACIJA Dani otvorenih vrata peljeških podruma

Pelješki vinari i ove godine pozivaju da 6. i 7. prosinca posjetite poluotok Pelješac, obiđete nove i stare vinarije i uživate u jedinstvenom okusu Plavca malog. U organizaciji Udruge Plavac mali – Pelješac, Peljeških vinski puta, HGK Županijske komore Dubrovnik, Obrtničke komore Dubrovačko – neretvanske županije i u suorganizaciji peljeških turističkih zajednica i općina te sponzora Dubrovačko – neratvanska županija, turistička zajednica DNŽ-e, peljeških vinara, manifestacija Dani otvorenih vrata peljeških podruma postala je najveća vinska manifestacija u Dalmaciji. Posjetitelji se susreću sa tradicionalnim običajima u posjeti Doma vinarske tradicije u Putnikoviću do obilaska vinskih podruma i vinarija Pelješca uz degustaciju vina koja su ovaj poluotok proslavila u svijetu.

6. prosinca, 14 mladih peljeških enologa ocijenit će mlada vina autohtonih sorti berbe 2019. Subota, 7. prosinca dan je rezerviran za organizirani obilazak podruma i kreće se nakon predstavljanja vinara u tvrđavi Kaštio u Stonu u 11 sati.

-Pripreme za četrnaestu manifestaciju Dani otvorenih vrata peljeških podruma u punom su jeku. Po najavama organiziranih dolazaka iz Zagreba, Zadra, Splita, Sarajevai naše županije,ove godine očekujemo rekordan broj posjetitelja – ističu u Udrugama Plavac mali – Pelješac i Pelješki vinski puti.

Pročitajte još

POLICAJCI PREDSTAVILI SVOJE ZVANJE Dani otvorenih vrata u Pločama i Metkoviću

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist