Kultura

VIKEND U TEATRU Raznovrstan program za svačiji ukus

VIKEND U TEATRU Raznovrstan program za svačiji ukus

Sinoćnja Festa od klapa u Kazalištu Marina Držića je razgalila srca dubrovčana te mnogobrojnih gostiju, a već danas (25. siječnja u 19:30h) na repertoaru je izvedba priznate predstave ‘Preobražaj’ u režiji Hrvoja Korbara prema kultnom tekstu Franza Kafke.

Gostujući komad će zaigrati i sutra, 26. siječnja u 19:30h na Velikoj sceni. Također, izvedba lutkarske predstave družine Aster ‘Ukleti kraljević i čelični Henrik’ za najmlađe je 26. siječnja u 17h te 27. siječnja u 11h na maloj Sceni Bursa.

Predstava ‘Preobražaj’ je nastala kao ispitna produkcija ADU Zagreb u ak. god. 2016. / 2017. pod mentorstvom Ozrena Prohića i Tomislava Pavkovića, nakon čega svoj život nastavlja reprizama na reviji RE:ADU i nizu međunarodnih festivala. Preobražaj iščitavamo kao dramu pojedinca – Gregora Samse, koji se jednog dana probudio preobražen u golemog kukca, ali i kao dramu njegove obitelji.

‘Ukleti kraljević i čelični Henrik’ je bajka Braće Grimm u izvedbi lutkarskog društva Aster Dubrovnik. Ovom predstavom nastavljaju niz uspješnih predstava za najmlađe u čarobnom svijetu za koji su sami članovi kreatori lutaka / režije / izvedbe. Cijena ulaznice za izvedbe na Sceni Bursa je 30kn.

Prošlotjedna premijerna predstava ‘Ne plaćamo, ne plaćamo’ igra 27. siječnja u 19:30h, ali za tu izvedbu su skoro već sve ulaznice rasprodane pa se preporuča rezervacija u idućem terminu za 15. & 16. veljače. Sve informacije moguće su putem www.kmd.hr te na e-mail: blagajna@kmd.hr ili direktnom online kupnjom putem portala ulaznice.hr

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist