Kultura

FOTO/VIDEO POKLON DUBROVČANIMA Operne dive oduševile u Crkvi sv. Vlaha

FOTO/VIDEO POKLON DUBROVČANIMA Operne dive oduševile u Crkvi sv. Vlaha

Operne dive Diana Hilje, Terezija Kusanovič, Jelena Štefanić i Tanja Ruždjak nastupile su ovog petka navečer na tradicionalnom koncertu u Crkvi svetog Vlaha u pratnji gudačkog kvinteta Dubrovačkog simfonijskog orkestra i klavirista Alberta Frka.

Koncert je poklon Dubrovčanima povodom ovogodišnje 18. Feste Dubrovnik 2019.

Mezzosopranistica Diana Hilje, prvakinja opere HNK u Zagrebu, rođena je u Dubrovniku, a diplomirala i magistrirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Jedna je od vodećih mezzosopranistica u Hrvatskoj. Sudjeluje u izvedbama cijelog opernog repertoara u matičnoj kući, a kao gošća nastupa u riječkoj, splitskoj i osječkoj operi.

Mezzosopranistica Terezija Kusanović, hrvatska je operna i koncertna pjevačica, rođena u Splitu gdje je završila glazbeno obrazovanje. Nakon što je diplomirala glazbenu pedagogiju, upisala je studij solo pjevanja kod Nelli Manuilenko, ugledne i nagrađivane hrvatske primadonne i profesorice pjevanja i pročelnice Odsjeka za Solo pjevanje na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Diplomirala je operno i koncertno pjevanje te vokalnu pedagogiju.

Sopranistica Jelena Štefanić rođena je u Varaždinu. Nakon završene Srednje glazbene škole Varaždin (prof. Darija Hreljanović), Štefanić upisuje Akademiju za glazbu i scensku umjetnost u Beču. Na istoj akademiji magistrira i smjer opere u klasi Gabriele Lechner, Paula Esterhazya, te dirigenta Cristoph Ulrich Meiera. Usavršavala se kod poznatog baritona Natale de Carolisa, Ruže Pospiš Baldani, Silvye Geszty te Simona Dešpalja.

Sopranistica Tanja Ruždjak diplomirala je u klasi prof. Martine Zadro 2012., a magistrirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Dunje Vejzović 2013. godine. Uspješno je nastupala u zemlji i inozemstvu (Italija, Austrija, Slovenija, Nizozemska, Španjolska, SAD, Australija i dr.).

 

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist