Aktualno

Vijenci i svijeće za sedmoricu branitelja poginulih na Bosanci

Kod spomen obilježja na Bosanci položeni su vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sedmoricu poginulih dubrovačkih branitelja koji su prije 32 godine stradali na području Bosanke.

Počast stradalim hrvatskim braniteljima odao je izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Toma Medveda, Jozo Šerić.

Vijence su položili predstavnici Grada Dubrovnika, potpredsjednik Gradskog vijeća Maro Kristić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić i pročelnik Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Zdenko Medović, predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, udruge roditelja poginulih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata kao i obitelji poginulih branitelja te njihovi suborci. Riječi blagoslova i molitvu izrekao je policijski kapelan fra Ivica Kyril Pavlović.

U obrani Bosanke živote su 9. studenog 1991. izgubili dubrovački branitelji Vedran Ivošević, Hamdija Kovač, Mario Pezzi, Franci Lazibat, Željko Raguž i Antonio Vatović, dok je Željko Putica stradao 23. listopada, također u blizini Bosanke.

32. godišnjicu odavanja počasti poginulim braniteljima na mjestu njihove pogibije organiziraju Grad Dubrovnik, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska, Udruga roditelja poginuh branitelja Domovinskog rata Dubrovnik, a nastavit će se u nedjelju, 12. studenog u 10 sati kod spomena obilježja u Komolcu te u 12 sati na Strinčjeri.

Pročitajte još

FINALNI TURNIR KUPA Uskoro kreću sučeljavanja najboljih vaterpolskih klubova!

Dulist

IMATE LI GA KOD KUĆE? S polica se povlači lijek protiv bolova popularan u Hrvatskoj

Dulist

Sjajni rezultati učenica i učenika TUŠ-a na natjecanju ‘Match Race’

Dulist