Županija

VIJEĆNICI USVOJILI ODLUKU Tko će u Konavlima skuplje plaćati vrtić, a za koga će biti besplatan?

Konavoski su vijećnici na sjednici održanoj proteklog četvrtka usvojili i korekciju cijena vrtića, a u prosjeku je za pojedine kategorije riječ o povećanju od oko 150 kuna, dok su uvedene brojne nove kategorije sugrađana kojima je vrtić potpuno besplatan, javljaju iz Općine Konavle.

Ekonomska cijena vrtića je 2200 kuna, a izmjenama i dopunama uvedene su olakšice za roditelje s prebivalištem na području Općine Konavle na način da će roditelji za prvo dijete plaćati 34 posto od tog iznosa odnosno 750 kuna, za drugo dijete 670 kuna, a treće dijete 560 kuna. Za četvrto i svako sljedeće dijete vrtić je besplatan.

Djeca bez oba roditelja, djeca HRVI i CI Domovinskog rata s utvrđenim stupnjem trajne invalidnosti 90 posto i više, djeca samohranih roditelja, djeca s poteškoćama u razvoju, već spomenuto četvrto i svako sljedeće dijete te djeca korisnika socijalnog minimuma i djeca korisnika stalne novčane pomoći ovom odlukom su također ostvarila pravo na besplatan vrtić.

Pročitajte još

Stoljetni div u srcu Slavonije hrvatsko je stablo godine!

Dulist

ŽUPAN IZRAZIO SUĆUT ‘O Željku Kulišiću će još dugo govoriti njegov rad, a on ostaje živjeti u srcima obitelji, prijatelja i kolega’

Dulist

Prijavite se na radionice na temu ekološke poljoprivrede

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija