Kultura

VIDI KAKO LOKRUM PERE ZUBE Premijera u suzama i poklicima ‘bravo’!

VIDI KAKO LOKRUM PERE ZUBE Premijera u suzama i poklicima 'bravo'!

Dramski program 74. Dubrovačkih ljetnih igara sinoć, 12. srpnja započeo je na otoku Lokrumu premijernom izvedbom predstave Vidi kako Lokrum pere zube, nastaloj prema istoimenom romanu Ivane Lovrić Jović u režiji Paola Tišljarića. 

Predstava Vidi kako Lokrum pere zube isprepliće priče četiriju žene, četiriju generacija čija je sudbina neraskidivo vezana za Dubrovnik i dubrovački kamen. Smještena na otoku Lokrumu, talentirana glumačka postava odvela je publiku na emocijama ispunjeno, introspektivno putovanje koje otvara teme obitelji i odrastanja, sjećanja i nostalgije, gubitaka i ljubavi. Pri tome poseban ugođaj stvorila je glazba pa su okupljeni na kraju premijere zapjevali poznate stihove talijanske balade „Volare/Nel blu dipinto di blu“ zajedno s glumcima, nagradivši glumce obilnim pljeskom i poklicima „bravo!“.

„Za nas iz kazališta jako je važno sudjelovati na našem najstarijem i najvažnijem festivalu, a ova koprodukcija je kruna mog rada u Kazalištu Marina Držića u zadnjih šest godina. Pojačanja našeg ansambla, prekrasna Sandra Lončarić, nacionalna prvakinja, Anja Đurinović, glumica iz Gavelle i naša Perica Odlukom o komunalnom redu Grada Dubrovnika propisano je da je ‘na području Grada Dubrovnika zabranjeno izvođenje javnog vatrometa’. 

Ova koprodukcija Dubrovačkih ljetnih igara i Kazališta Marina Držića ostvarena je uz pokroviteljstvo Hrvatske Elektroprivrede.

Foto: Aljoša Rebolj

Pročitajte još

[FOTO] OPERA PERDUTA U SALOČI OD ZRCALA Izgubljene melodije u Dubrovniku

Dulist

GODINA UNESCO-OVE SVJETSKE BAŠTINE Okrugli stol o ulozi humanistike u očuvanju povijesnog identiteta

Dulist

UMJETNIČKA GALERIJA Posjet šestaša iz gruške škole ‘Ivan Gundulić’

Dulist