Grad

VIDEO/FOTO Tko baca smeće gdje mu padne na pamet!?

VIDEO/FOTO Tko baca smeće gdje mu padne na pamet!?

Dubrovnik se danas na brojnim lokacijama uključio u globalni pokret ‘Let’s do it!’, te godišnju akciju World Cleanup, koji predstvalja najveći ekološki volonterski projekt u svijetu.

Čistila su se tako brojna divlja odlagališta te okoliš na lokacijama Park Orsula, kompleks Stara bolnica, šumoviti dio između Čajkovića i Komolca, ACI Marina Komolac te otok Lokrum. Akcija čišćenja organizirana je povodo Dana planeta Zemlje.

Inače, gomilanje smeća je veliki problem današnjice koji direktno utječe na kvalitetu življenja ljudi, ali i situaciju u okolišu. Promjena navika, svakog pojedinca, ali i organizacija, poduzeća i institucija, jedini je način da se očuvaju prirodne ljepote i dobra te osigura ljepša i zdravija budućnost. Buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom u svrhu očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje, koja je naše zajedničko dobro, prvi je korak na tom putu.

Grad Dubrovnik, u suradnji s Udrugom za međunarodno promicanje kulturne, povijesne i prirodne baštine Ambient Croatia, Klubom mladih Orlando, JVP Dubrovački vatrogaci, Vatrogasnom zajednicom Grada Dubrovnika, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Rijeka dubrovačka, Ronilačkim klubom Dubrovnik, Dubrovačkom art udrugom bez granica, DIV-ING d.o.o. te s njihovim suradnicima, i ove godine je prepoznao važnost sudjelovanja u ovoj akciji.

Kako je to izgledalo danas na predjelu Drginje pogledajte u našem videu te fotogaleriji.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist