Kultura

VIDEO/FOTO Otvoren festival ‘Tišina Molim! Film i Grad se vole’

VIDEO/FOTO Otvoren festival 'Tišina Molim! Film i Grad se vole'

Prvo izdanje filmskog festivala ‘Tišina Molim! Film i Grad se vole’ otvoreno je večeras u Luži izložbom te predstavljanjem ‘Filmske karte grada’.

Tako će do 23. travnja ljubitelji filma i umjetnosti moći uživati na edukativno interaktivnim sadržajima, kvizom, radionicama, turama i što je najvažnije, projekcijama filmova, njih sedam, snimanih upravo u Dubrovniku – Captain America, Okus nasilja, Kommissar X, Goya, Okupacija u 26 slika i Tajna invazija, koji će se prikazivati u Kinu Sloboda, Lazaretima i u Caffe baru Festival.

Organizatori festivala su Kulturna udruga Aster, odnosno tri mladića Krešimir Glavinić, Tomislav Tepšić i Miran Dilberović i Kinematografi Dubrovnik, a posebnost festivala je tzv. ‘tehnologija proširene stvarnosti’, što su posjetitelji mogli iskusiti i večeras u Luži – oživljavanje slika s izložbe posebnim aplikacijama na smartphoneima i tabletima. Pojednostavljeno, slika se mogla pokrenuti – mobitelom.

Kako je već najavljeno na press konferenciji, nešto je ostavljeno i za dogodine, a posjetitelji će doživjeti prvo, odnosno ‘nulto’ izdanje festivala koji je nastao iz arhive, sjećanja, slika, sjećanja, prošlosti…

-Izložbu smo slagali do prije pola sata pa nećemo puno govoriti nego uživajte u njoj – izjavio je jedan od organizatora Miran Dilberović, zahvalivši sponzorima.

Pročitajte još

[FOTO] OPERA PERDUTA U SALOČI OD ZRCALA Izgubljene melodije u Dubrovniku

Dulist

GODINA UNESCO-OVE SVJETSKE BAŠTINE Okrugli stol o ulozi humanistike u očuvanju povijesnog identiteta

Dulist

UMJETNIČKA GALERIJA Posjet šestaša iz gruške škole ‘Ivan Gundulić’

Dulist