Kultura

POČASNI GRAĐANIN DUBROVNIKA Predstavljena knjiga o Ivanu Supeku

POČASNI GRAĐANIN DUBROVNIKA Predstavljena knjiga o Ivanu Supeku

Knjiga “Rasprave i građa za povijest znanosti” o životu i radu počasnog građanina Dubrovnika, akademika Ivana Supeka (1915. – 2007.) predstavljena je u četvrtak navečer u Interuniverzitetskom centru.

Organizator promocije Interuniverzitetski centar je za ovu priliku doveo posebne goste i poznanike Ivana Supeka pa su tako svoja iskustva pri nastanku knjige, ali i u suradnji sa Supekom podijelili urednica knjige prof. Snježana Paušek-Baždar, jedan od autora te nekadašnji asistent Ivana Supeka prof. Zdravko Radman te direktor Interuniverzitetskog centra prof. Krunoslav Pisk.
-Uz Supeka se nitko nije mogao osjećati inferiorno ili provincijalno. Takva osoba se rijetko rađa,teško zaboravlja i silno nedostaje- prigodno se prisjetio Radman.
Podsjetimo, Ivan Supek je 1998. godine izabran za počasnog građanina Dubrovnika. Taj humanist, fizičar, filozof i predsjednik HAZU-a  zadužio je Grad utemeljenjem Interuniverzitetskog centra, ali i ulogom u Domovinskom ratu kada je kolegama u svijetu pisao kako „Dubrovnik leži na savjesti svijeta“.

Pročitajte još

[FOTO] Pogledate tko je sve uživao na tratamentu nakon ‘Umišljenog bolesnika’

Dulist

‘UMIŠLJENI BOLESNIK’ U KMD-u izveden posljednji premijerni naslov sezone

Dulist

KONCERT U CRKVI MALE BRAĆE Obilježeno 220 godina smrti Ivana Mane Jarnovića

Dulist