DuList IN

VIDEO/FOTO Kries Dubrovčanima podario jedinstven doživljaj

VIDEO/FOTO Kries Dubrovčanima podario jedinstven doživljaj

Pravu glazbenu poslasticu ponudila je dubrovačkoj publici u četvrtak navečer u kazalištu Marina Držića etno grupa Kries.

I ovaj dubrovački koncert potvrdio je da Kriesov specifičan zvuk, kao spoj tradicionalnog i suvremenog, itekako ima svoju ‘prođu’ kod publike, a dubrovačka je s oduševljenjem prihvatila znamenit i srdačan poklon glazbenika koji su se, osim koncerata, proslavili i suradnjama na brojnim filmovima, predstavama i sličnim projektima na world music sceni.

Sve se, očekivano, vrti oko Mojmira Novakovića, frontmena nekadašnjeg Legena, legendarne etno skupine, koja je postojala do 2002. pa se Kries može smatrati njegovim djetetom.

Melodije i tekstovi tradicijske pjesme, slavenska mitologija, dinarski ritam i zvukovi mediteranskih glazbala. U svemu tome Kries pronalazi nadahnuće te ga artikulira na glazbeno jedinstven način, u čemu je dosad mogla uživati publika od Hrvatske do Velike Britanije, Njemačke do Malezije.

Inače, Kries će u Dubrovniku boraviti više dana, sve s ciljem dovršavanja novog albuma. Uz pjevača Mojmira Novakovića, Kries čine renomirani glazbenici: Ivo Letunić – lijerica, vokali, Andor Vegh – gajde, diple, kaval, flauta, Krešimir Oreški – perkusije, Erol Zejnilović – gitara, šargija, Konrad Lovrenčić – bass i Ivan Levačić – bubnjevi.

 

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist