DuList IN

SKRIVENA I SUVREMENA Festival Treće uho predstavlja Italiju

SKRIVENA I SUVREMENA Festival Treće uho predstavlja Italiju

Peto izdanje festivala Treće uho ove godine posvećenog Italiji, održat će se od 4. do 8. studenog na više gradskih lokacija.

Ovogodišnji festival će otkriti jednu skrivenu ali i suvremenu Italiju, prikazat će bliska i zajednička preko-jadranska iskustva, a sve uz filmove, radionice, hranu, umjetnost i puno priča.

Glazbena i plesna poslastica ovogodišnjeg festivala bit će koncert Tarantata Alessandre Belloni, rođene Rimljanke i dugogodišnje Newyorčanke, strastvene izvođačice plesa tarantelle. Belloni je jedina žena u Sjedinjenim američkim državama i Italiji koja se specijalizirala za južnotalijanske folk plesove, bubnjeve i udaraljke.

Izbjeglička kriza kojoj svjedočimo danas postavlja važna vrijednosna pitanja ne samo državama nego svakom pojedincu kao promatraču ili pomagaču. Tako čak tri festivalska događanja stavljaju naglasak upravo na migrantske procese: izložba fotografija u kombinaciji s kolažom umjetnice Agnese Purgatorio, tribina Gdje pripadaju imigranti? – Lampedusa te predavanje o Književnim migranticama koje grade mostove riječima.

Osnovnoškolci će imati priliku slušati Priče spajalice o Termoliju i Dubrovniku, a festivalska subota je rezervirana za priču za djecu, La Befanu – dobru vješticu. Starije generacije će moći poslušati narodne priče uz talijanski zalogaj.

Ne propustite filmski program koji ove godine donosi pionirska ostvarenja talijanskog neorealizma i filmske klasike: De Sica, Visconti, Rossellini i Fellini.

Ulaz na sva festivalska događanja je besplatan.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist