Županija

VIDEO/FOTO DULIST U SRCU PELJEŠKE TRAGEDIJE Na Pelješcu treći dan borba za svaku kuću

Iako se tijekom dana, posebno jutra, činilo kako će se požar na Pelješcu staviti pod kontrolu, kako se primicala noć situacija se preokrenula zbog jake bure koja je rasplamsala vatru. U tijeku je borba za kuće u zaseoku Šparagovići u Ponikvama.

Inače je požar na području Ponikava cijeli dan bio aktivan. Posebno u popodnevnim satima kada je jaka bura požar rasplamsala te se vatra iz polja počela širiti prema pelješkoj cesti, koja je zbog toga jedno vrijeme bila i zatvorena. Kada je dobivena bitka za cestu, uz pomoć zračnih snaga, glavnina ljudstva preusmjerena je prema brdu, poviše Dančanja, gdje je požar ponovno zaprijetio kućama.

Ništa bolje nije bilo ni s druge strane brda, prema Brijesti, te se strahovalo kako će vatra nošena vjetrom prema Brijesti otvoriti novi vatreni front. Ni u selu Zabrđe, koje je jučer bilo evakuirano, i gdje je izgorjela jedan napuštena kuća, popodne nisu bili mirni, vatra se ponovno približila selu. Kako su nam rekli mještani strahuje se kako bi se tijekom noći vatra mogla početi širiti u pravcu Stona.

Vatrogasci iz cijele Hrvatske su na Pelješcu, na izmaku su snaga. Cilj im je obraniti svaku kuću i sačuvati ljudske živote. U pomoć su im došli i pripadnici HV-a koji su stacionirani u Ponikvama. Na terenu smo susreli i dosta Dubrovčana koji su pristigli u pomoć Pelješčanima.

Pročitajte još

TRAŽE SASTANAK S NAČELNIKOM Konavoski roditelji prikupili preko tisuću potpisa protiv odluke o povećanju cijene vrtića

Dulist

DAN OPĆINE LASTOVO Uskoro počinje rekonstrukcija Luke Ubli, potpisani i ugovori za nove projekte

Dulist

VEĆ DULJE VAPI ZA OBNOVOM U tijeku je prva faza sanacije Franjevačkog samostana Gospe od Snijega

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija