Crna kronikaŽupanija

USPRKOS SINOĆNJOJ KIŠI Požari još uvijek aktivni, Ponikve brane tri kanadera

USPRKOS SINOĆNJOJ KIŠI Požari još uvijek aktivni, Ponikve brane tri kanadera

Sva tri požara su i jutros nažalost aktivna, na predjelu Ponikava na Pelješcu gase tri kanadera, gori i prema Janjini, kao i u Smokvici na Korčuli, rekao je u četvrtak ujutro glasnogovornik Stožera za zaštitu i spašavanje dubrovačko-neretvanske županije Goran Cvjetinović.
”Kiša nam nažalost u srijedu navečer nije puno pomogla, nadali smo se da hoće. Plamen se proširio prema predjelu Dančanje i Brijesta”, rekao je Cvjetinović te dodao kako se vatrogasci nadaju da jutros neće biti vjetra.
”Na Korčuli je požar aktivan u Smokvici, kod mjesta Brna je vatra bila došla na stotinjak metara od kuća. Stambeni objekti zasada na sreću nisu nigdje u neposrednoj opasnosti iako vatra na pojedinim dijelovima ide prema naseljima. Tu se posvećuje najviše pozornosti”, rekao je Cvjetinović.
Inače, tijekom srijede navečer od udara groma planula su još dva požara na jugu Hrvatske, jedan na otoku Šipanu, a drugi između mjesta Slano i Slađenovići. Brzom reakcijom oba su ugašena, a opožarena površina je minimalna.

Pročitajte još

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist

Turist iz Srbije u šetnji Gružem ukrao mobitel sa stražnjeg sjedala automobila

Dulist

PROMETNA NA ILIJINOJ GLAVICI Vozačica udarila u stup, prevezena u bolnicu

Dulist