Crna kronika

FOTO/ VIDEO Oni su heroji s neba, u 16 dana izbacili 17 tisuća tona vode!

FOTO/ VIDEO Oni su heroji s neba, u 16 dana izbacili 17 tisuća tona vode!

Požar koji već tri dana hara poluotokom Pelješcem danas je vrlo aktivan na području Ponikava te prema Brijesti. Naime, vjetar koji je s juga okrenuo na buru je dodatno razbuktao plamen i stvorio nove probleme gasiteljima.

Stoga ne čudi odluka nadređenih da sve raspoložive zračne snage preusmjeri na to područje. Mi smo u kratkom videu pak snimili tri kanadera u preletu nad Brijestom, a fotografirali smo i ispuštanje vodenih bombi u bitku za pelješku cestu u Ponikvama. Kako saznajemo, vodom za gašenje snabdijevali su se u uvali kod mjesta Drače, a potom ‘gađaju’ požarište na području Ponikava i Brijeste.

Njima su se kasnije pridružili još jedan kanader te jedan helikopter.
Inače, prema izvješću MORH-a zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO i danas su cijeli su dan angažirane na pet požarišta sa 13 aviona i helikoptera.

Najveći angažman i danas je bio na Pelješcu, gdje je ukupno djelovalo pet protupožarnih aviona i helikoptera.

Od 30 dana ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage su do danas sveukupno provele 392 sata u gašenju požara, odnosno punih 16 dana u zraku pri čemu su izbacili više od 17 000 tona vode, od čega iz Canadaira 16 000 tona vode.

Pročitajte još

PROMETNA NEZGODA Sudar dvaju vozila između Zvekovice i Čilipa

Dulist

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist