Aktualno

[VIDEO] VIKTORIJA KNEŽEVIĆ U SABORU: ‘Zakon o proračunu izgleda kao da je iz srednjeg vijeka’

viktorija knezevic3

Viktorija Knežević u Saboru je govorila o proračunu, odnosno o tome kako bi mogao postati bolji. Navela je kako u Hrvatskoj svi, od poduzetnika do građana, na kraju dana znaju koliki su promet ostvarili – svi osim države.

Upitala je gdje su ciljevi u proračunu, te dodala da je država najveći potrošač na ovim prostorima i suštinski najveći poslodavac.

– Zašto je tome tako, jer imamo zakon o proračunu koji je tako skrojen da izgleda kao je iz srednjeg vijeka. Izgleda kako su nekad desetljećima prije izgledali proračuni drugih europskih zemalja (…) Vi recimo u našoj bazi za pretraživanje proračuna možete naći stavku poput ove: Ministarstvo pravosuđa, nabava papira, cijena 5 tisuća eura nabavljeno od firme te i te. Ali ne možemo vidjeti ugovor temeljem kojeg je to isporučeno, kvalitetu ili cijenu, da bi usporedili sa drugim dobavljačima – rekla je.

– Mi imamo i lokalne proračune, recimo Grad Dubrovnik, koji je najbogatiji grad u državi u kojem se šalju posebne PR objave u medije kad se zakrpa jedna rupa na cesti kao da je to ne znam koje postignuće, a ne njihov redovan posao – istaknula je.

Cijeli govor možete pogledati niže.

Pročitajte još

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist

400 TISUĆA STANOVA U RH JE PRAZNO Bačić: Nacionalni plan stambene politike biti će donesen do kraja godine

Dulist

Carmen Miloglav i ove sezone u Ragusi!

Dulist