DuList IN

[VIDEO] ‘SRETAN TI USKRS’ Poslušajte pjesmu posvećenu Nikši Galovu i Mariju Krstičeviću

[VIDEO] 'SRETAN TI USKRS' Poslušajte pjesmu posvećenu Nikši Galovu i Mariju Krstičeviću

U spomen Nikši Galovu, Mariju Krstičeviću i svim braniteljima koji su svoj život dali za domovinu svjetlo dana ugledala je pjesma ‘Sretan ti Uskrs’. Izvode ju vokalno instrumentalni sastav Veritas aeterna & Orkestar Hrvatske ratne mornarice uz klapu Sveti Juraj, Zoricu Kondžu, Marka Perkovića Thomspona i Alena Nižetića.

Pjesma je inače nastala 1992. godine u čast dvojice mladih Dubrovčana, Nikše Galova i Marija Krstičevića koji su ostavili svoj život na bojištu braneći domovinu. Pjesma je, također, posvećena i svim braniteljima te im iskazuje zahvalnost, potiče nadu i vjeru u uskrsnuće. Tekst je napisao Joško Mikuš, glazbu potpisuje Krunoslav Težak, a za novi aranžman su zaslužni Antonio Grkeš i Hrvoje Domazet. Pjesmu je orkestrirao i za puhački orkestar priredio maestro Tonći Ćićerić.

-U projektu je sudjelovao još velik broj ljudi te im svima od srca zahvaljujemo. Radeći na ovom projektu, uspjeli smo povezati različite generacije, različite izvođače i različite glazbene stilove u jednu pjesmu.
Unatoč svim tim različitostima, cijelo vrijeme smo osjećali zajedništvo. Na današnji dan, kada su nam za obiteljskim stolom oni najbliži i kada slavimo vječni život, želimo vam da i vi osjetite zajedništvo s onima koji su otišli s ovoga svijeta u Očev zagrljaj. Nadamo se da će vam se svidjeti i javljajte nam svoje dojmove!Želimo svima sretan i blagoslovljen Uskrs, a na poseban način našim braniteljima i njihovim obiteljima!🤍
Neka ova pjesma bude naša mala zahvala i sjećanje na vašu žrtvu – istaknuli su iz VIS Veritas aeterna.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist