Grad

[VIDEO] Snimljeni delinkventi kako provaljuju u električni ormar kraj igrališta u Mokošici

Kvar na rasvjeti sportskog igrališta ‘Između dolaca’ u Mokošici nastao je zbog delinkventnog ponašanja trojice mlađih muških osoba. Oni su u večernjim satima 8. rujna provalili u električni ormar pored igrališta te neovlašteno i nestručno rukovali električnim instalacijama. Snimljeni su nadzornim kamerama. Naime, iz Grada Dubrovnika javljaju kako je sve navedeno utvrđeno od strane službenika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, Odsjeka za komunalno redarstvo izvidom na terenu i preglednom sustava video nadzora. Postupali su po dojavi građana.

-Takvim delinkventnim i neodgovornim ponašanjem oštetili su gradsku imovinu te su sebe, ali i druge korisnike igrališta kao i prolaznike, posebno djecu, doveli u opasnost jer je ormar s instalacijama ostao otvoren – navode iz Grada Dubrovnika. Nadalje ističu kako su službenici Odsjeka komunalnog redarstva video snimke nadzornih kamera predali Policijskoj upravi Dubrovačko-neretvanskoj na daljnje postupanje.

-Grad Dubrovnik uspostavio je sustav održavanja dječjih i sportskih igrališta na svom području. Programom održavanja obuhvaćena su 33 dječja igrališta, 31 sportski teren i 10 prostora za rekreaciju, a u obnovu i održavanje u mandatu ove gradske uprave do sada je utrošeno više od 3 milijuna kuna. Nažalost, veliki problem predstavlja upravo ovakvo neodgovorno i delikventno ponašanje pojedinaca koji svojim postupanjem nerijetko mogu ugroziti i druge korisnike sadržaja za rekreaciju, dječjih i sportskih igrališta. Službenici UO za komunalne djelatnosti redovito provode nadzor igrališta i drugih javnih prostora za rekreaciju, a građani se također mole da na svaki uočeni kvar na igralištima, posebno na dječjim igralištima bez odlaganja prijave kako bi se isti što prije otklonili i kako bi se spriječile neželjene posljedice poput ozljeđivanja. Grad Dubrovnik isto tako apelira na građane da svaki uočeni slučaj delikvencije prijave nadležnom odjelu putem službenih kanala – zaključuju iz Grada Dubrovnika.

 

Pročitajte još

Grad sufinancira nabavu udžbenika srednjoškolcima

Dulist

ŠTO KAŽU DUBROVČANI? ‘Neradne nedjelje ugrozit će nam egzistenciju, ne možemo si priuštiti dan bez posla!’

Iva Dedo

FRANKOVIĆ PRIMIO KATARSKOG ŠEIKA Al-Thani u Dubrovniku istražuje investicijske potencijale hotelijerstva

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija