Grad

[VIDEO] Snimljeni delinkventi kako provaljuju u električni ormar kraj igrališta u Mokošici

Kvar na rasvjeti sportskog igrališta ‘Između dolaca’ u Mokošici nastao je zbog delinkventnog ponašanja trojice mlađih muških osoba. Oni su u večernjim satima 8. rujna provalili u električni ormar pored igrališta te neovlašteno i nestručno rukovali električnim instalacijama. Snimljeni su nadzornim kamerama. Naime, iz Grada Dubrovnika javljaju kako je sve navedeno utvrđeno od strane službenika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, Odsjeka za komunalno redarstvo izvidom na terenu i preglednom sustava video nadzora. Postupali su po dojavi građana.

-Takvim delinkventnim i neodgovornim ponašanjem oštetili su gradsku imovinu te su sebe, ali i druge korisnike igrališta kao i prolaznike, posebno djecu, doveli u opasnost jer je ormar s instalacijama ostao otvoren – navode iz Grada Dubrovnika. Nadalje ističu kako su službenici Odsjeka komunalnog redarstva video snimke nadzornih kamera predali Policijskoj upravi Dubrovačko-neretvanskoj na daljnje postupanje.

-Grad Dubrovnik uspostavio je sustav održavanja dječjih i sportskih igrališta na svom području. Programom održavanja obuhvaćena su 33 dječja igrališta, 31 sportski teren i 10 prostora za rekreaciju, a u obnovu i održavanje u mandatu ove gradske uprave do sada je utrošeno više od 3 milijuna kuna. Nažalost, veliki problem predstavlja upravo ovakvo neodgovorno i delikventno ponašanje pojedinaca koji svojim postupanjem nerijetko mogu ugroziti i druge korisnike sadržaja za rekreaciju, dječjih i sportskih igrališta. Službenici UO za komunalne djelatnosti redovito provode nadzor igrališta i drugih javnih prostora za rekreaciju, a građani se također mole da na svaki uočeni kvar na igralištima, posebno na dječjim igralištima bez odlaganja prijave kako bi se isti što prije otklonili i kako bi se spriječile neželjene posljedice poput ozljeđivanja. Grad Dubrovnik isto tako apelira na građane da svaki uočeni slučaj delikvencije prijave nadležnom odjelu putem službenih kanala – zaključuju iz Grada Dubrovnika.

 

Pročitajte još

TRAGOM RASPRAVE O RENTIJERSTVU Spremaju li se novi porezi iznajmljivačima?

Maria Prkut

Grad Dubrovnik: ‘Dolazit će do povremenog zamućenja mora u zoni gruške place’

Dulist

Više uginulih mačaka pronađeno po Gorici, otrov ‘maskiran’ u frešku ribu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija