Grad

RAGUŽ: I studenti s Elafita bi u Studentski dom! Neće valjda nakon predavanja spavati u parku

Presretni smo što Dubrovnik postaje pravi studentski grad, zahvaljujući izgradnji i otvaranju Studentskog doma. Na žalost, dobivamo puno poziva zadnjih dana od mladih s Elafita, možete li vjerovati da je njima uskraćena mogućnost prijave za mjesto u domu? – zapitao se predsjednik i gradski vijećnik DUSTRA-e Željko Raguž.

Istaknuo je kako razumije da Elafiti spadaju pod Grad Dubrovnik, ali da je ‘netko tko je radio pravilnik o pravu upisa u dom možda pomislio da su Elafiti neki elitni dio Dubrovnika, a ne otočje do kojeg treba trajekt’.

-Studentima Župe dubrovačke je omogućeno prijavljivanje za mjesto u domu, dok bi naši otočki studenti trebali nakon predavanja spavati u nekom parku jer znamo kakav je zimski vozni red Jadrolinije. Molimo ravnatelja Studentskog doma da se ta nepravda ispravi i poslužimo kao pravi primjer kako se potiče život na otocima – prijeđimo s riječi na djela! – napisao je Raguž.

Pročitajte još

ODLUKA PRED VIJEĆNICIMA Grad za 10 posto povećava cijenu zakupa javnih površina

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Mara Margaretić: Radim u kafiću, treniram, pjevušim. I njegujem naš običaj ispijanja kave

Mia Njavro Banić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija