GradUrednički izbor

[VIDEO] S barki ispred Kaša sugrađani se na dirljiv način oprostili od starog ribara Franza

[VIDEO] S barki ispred Kaša sugrađani se na dirljiv način oprostili od starog ribara Franza

Uz zvuke sirena i izlaskom svojim barkama ispred Kaša, na dirljiv su se način naši sugrađani oprostili od starog ribara Franza Edela (Frana) koji nas je napustio 7. siječnja. Nakon toga, kako su i najavili članovi Dubrovačke pomorske akademije Argosy koja je i izvijestila o njegovoj smti, upriličena je misa zadužnica. Koliko je ovaj gospar bio omiljen, svjedoči i jednako dirljiva gesta naših sugrađana koji su Franzovu poznatu barku doveli na njezinu staru postu ispred Velikog arsenala te njemu u spomen na nju postavili fotografiju i feralić.

-Koliko znamo o Franzu, došao je u nas Grad kao malo dijete odmah iza 2. rata kad je negdje u Vojvodini ostao siroče jer su mu roditelje Nijemce pogubili. Odrastao je i odgojio se na Lokrumu u prihvatilištu za djecu i cijeli život ostao vjeran svojoj slobodi oko koje nikad nije imao kompromisa – objavili su na stranici Dubrovačke pomorske akademije Argosy u sjećanje na gospara Franza.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović