Grad

[VIDEO] S barki ispred Kaša sugrađani se na dirljiv način oprostili od starog ribara Franza

Uz zvuke sirena i izlaskom svojim barkama ispred Kaša, na dirljiv su se način naši sugrađani oprostili od starog ribara Franza Edela (Frana) koji nas je napustio 7. siječnja. Nakon toga, kako su i najavili članovi Dubrovačke pomorske akademije Argosy koja je i izvijestila o njegovoj smti, upriličena je misa zadužnica. Koliko je ovaj gospar bio omiljen, svjedoči i jednako dirljiva gesta naših sugrađana koji su Franzovu poznatu barku doveli na njezinu staru postu ispred Velikog arsenala te njemu u spomen na nju postavili fotografiju i feralić.

-Koliko znamo o Franzu, došao je u nas Grad kao malo dijete odmah iza 2. rata kad je negdje u Vojvodini ostao siroče jer su mu roditelje Nijemce pogubili. Odrastao je i odgojio se na Lokrumu u prihvatilištu za djecu i cijeli život ostao vjeran svojoj slobodi oko koje nikad nije imao kompromisa – objavili su na stranici Dubrovačke pomorske akademije Argosy u sjećanje na gospara Franza.

Pročitajte još

NOVA BESPOVRATNA SREDSTVA ZA RAZVOJ ELAFITA Lopudu energetski učinkovita rasvjeta

Dulist

SPEKTAKL U GRUŽU ZA JUGA I MALU GOGU Jadran odnio pobjedu nakon peteraca, borba za naslov se nastavlja

Zvonimir Pandža

Nova direktorica Austrijskog kulturnog foruma Stephanie Karner na prijemu u Gradskoj upravi i županiji

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija