Grad

[VIDEO] S barki ispred Kaša sugrađani se na dirljiv način oprostili od starog ribara Franza

Uz zvuke sirena i izlaskom svojim barkama ispred Kaša, na dirljiv su se način naši sugrađani oprostili od starog ribara Franza Edela (Frana) koji nas je napustio 7. siječnja. Nakon toga, kako su i najavili članovi Dubrovačke pomorske akademije Argosy koja je i izvijestila o njegovoj smti, upriličena je misa zadužnica. Koliko je ovaj gospar bio omiljen, svjedoči i jednako dirljiva gesta naših sugrađana koji su Franzovu poznatu barku doveli na njezinu staru postu ispred Velikog arsenala te njemu u spomen na nju postavili fotografiju i feralić.

-Koliko znamo o Franzu, došao je u nas Grad kao malo dijete odmah iza 2. rata kad je negdje u Vojvodini ostao siroče jer su mu roditelje Nijemce pogubili. Odrastao je i odgojio se na Lokrumu u prihvatilištu za djecu i cijeli život ostao vjeran svojoj slobodi oko koje nikad nije imao kompromisa – objavili su na stranici Dubrovačke pomorske akademije Argosy u sjećanje na gospara Franza.

Pročitajte još

UOČI FESTE I DANA GRADA Položeni vijenci i zapaljene svijeće na Boninovu

Dulist

NE ZABORAVITE Za Festu sv. Vlaha besplatan prijevoz Libertasom

Dulist

Stigla nam je Kandelora!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija