AktualnoUrednički izbor

RAZLOZI JOŠ UVIJEK ‘POD VELOM TAJNE’ Zašto je Euro Daus zatvorio poslovnicu u Čibači?

RAZLOZI JOŠ UVIJEK ‘POD VELOM TAJNE’ Zašto je Euro Daus zatvorio poslovnicu u Čibači?

Podružnica Auto Centra Euro Daus u Dubrovniku, točnije u Čibači, zatvorila je svoja vrata 31. prosinca 2021. Riječ je inače o najvećem Volkswagen partneru u Dalmaciji, kao i ovlaštenom serviseru za Volkswagen, Audi, Seat i Škoda vozila. Prema obavijesti na vra­tima prostora u kojem su poslovali u Čibači, a koji je trenutno ispražnjen, s inventurom su započeli 18. prosinca 2021., a kako je DuList doznao od dosa­dašnjeg direktora dubrovačke poslov­nice Euro Dausa Gorana Čokljata, više nakon toga nisu ni otvarali.

— Podružnica je zatvorena sa zadnjim danom 2021. Svim radnicima iz ove poslovnice dane su uredne otpremnine – prokomentirao nam je kratko Čokljat, a na naše pitanje, razloge zatvaranja dubrovačke podruž­nice Euro Dausa nije htio otkrivati. Pro­komentirao je tek najprije da posebnih razloga nema pa zatim da ih je više te naposljetku da je previše komplicirano za objasniti zašto je Uprava iz Splita donijela takvu odluku. Potom nas je uputio na Upravu kojoj smo poslali službeni upit te pitali koliko je radnika dobilo otkaze uz otpremninu kao i koji su razlozi zatvaranja. Ipak, do tre­nutka zaključenja ovog teksta, odgovor na naša pitanja nije nam pristigao. ­

Izbrisana iz Sudskog registra

Ono što se može iščitati i iz ‘službenih knjiga’, odnosno iz Sudskog registra, Uprava Euro Dausa iz Splita zatražila je 22. prosinca od Trgovačkog suda u Splitu brisanje dubrovačke podružnice Euro Dausa što je i učinjeno. Odluku su donijeli, vidljivo je iz Sudskog regi­stra, još 15. prosinca. U javnosti su se pojavile neslužbene informacije o tome kako je loše poslovanje razlog zatvaranja. Ipak, pogledom u financij­sko izvješće s kraja pandemijske 2020. jasno je kako je Euro Daus poslovao s dobiti od 3,3 milijuna kuna nakon opo­rezivanja te su i u 2021. krenuli s opti­mizmom i dobrim brojkama. Težišni cilj u 2021. godini bio im je, naveli su u godišnjem izvješću za 2020., zadr­žavanje poslovne stabilnosti te trenda povećanja poslovnih prihoda. To se, istaknuli su, planira ostvariti daljnjim povećanjem tržišnih udjela i jačanjem tržišne pozicije, optimizacijom orga­nizacije rada i maksimalnim doprino­som u koordiniranom radu s partner­skih društvima u ispunjenju zacrtanih planskih veličina vezanih za njihovu temeljnu djelatnost.

Stiže nova Auto kuća

Druge pak neslužbene informacije govore kako je Euro Daus želio kupiti prostor u kojem se nalazila njihova dubrovačka poslovnica, međutim, kako DuList doznaje, vlasnik pro­stora nije bio zainteresiran za prodaju. Ipak, saznajemo i kako s odlaskom Euro Dausa iz Grada Dubrovčani neće morati dugo misliti gdje će servisi­rati svoje limene ljubimce. Umjesto Euro Dausa u isti prostor trebala bi stići Auto kuća Kovačić iz Splita koja se, među ostalim, također bavi pro­dajom i servisiranjem istog programa Volkswagena i Škode. Preostalo je jedino ispotpisivati ugovore te će do tog trenutka prostor u Čibači biti pri­vremeno zatvoren. Neslužbeno smo uspjeli doznati i kako će radnici koji su u dubrovačkoj podružnici Euro Dausa dobili otkaz uz otpreminu, a riječ je o njih 20-ak, biti zbrinuti kod novog poslodavca, odnosno servisera Auto kuće Kovačić iz Splita.

Iz tiskanog izdanja DuLista od 12. siječnja 2022.

Pročitajte još

KUPAČI PITAJU Kada će se skalice postaviti na Lokrumu?

Dulist

SIMPOZIJ NA KAMPUSU Zdravstvena pismenost važna je odrednica zdravlja

Dulist

Djelatnici Libertasa naučili hrvatski znakovni jezik

Dulist