Grad

[VIDEO] RUŠI SE! Lagano nestaje hotel Sumratin…

sumratin rusenje

U tijeku je rušenje hotela Sumratin u Uvali Lapad, za što su pripreme započele krajem rujna.

Projekt tvrtke Consultants, koja je još ovog ljeta ogradila prostor oko hotela radi priprema za početak rekonstrukcije, predviđa novo hotelsko zdanje koje će se vinuti 22 metra u visinu. U novom hotelu s četiri zvjezdice na lapadskoj šetnici smjestit će se 94 sobe.

Pretraživanjem interneta nailazi se na podatak kako je hotel izgrađen 1918. godine, a obnovu je doživio 2010. godine. Inače, prema pisanju Facebook stranice Dubrovnik turist info, hotel je prvobitno nosio naziv ‘Sumartin’.

—Po povratku iz inozemstva Mato Munitić izgradio je pansion i stavio mu ime Sumartin po mjestu na otoku Braču gdje je Mato živio. Međutim, kako je u neposrednoj blizini bilo kupalište koje se također zvalo ‘Sumartin’, pošta je često griješila u ispostavi pisama pa je dolazilo do zbrke u rezervacijama smještaja. Zato je vlasnik promijenio ime i stavio mu novo – hotel ‘Sumratin’ – ističe se na ovoj stranici. S još dva kata nadograđen je 1935. godine, kako je zapisao DuList u nedavnom tekstu o budućim investicijama na području Lapada.

 

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist