Sport

VIDEO/PLAZMA SPORTSKE IGRE Mali dubrovački sportaši jedva dočekali istrčati na Stradun

Dubrovnik je ovog četvrtka postao središte amaterskog sporta Hrvatske. Naime, paljenjem plamena na Stradunu započele su 25. Plazma Sportske igre mladih. Ispred Kneževa dvora okupilo se mnoštvo djece spremno za sportske izazove u sklopu Telemach Dana sporta koji uključuje sportska natjecanja u atletici i graničaru za najmlađe dobne skupine.

Djeca osnovnoškolske dobi, od 1. do 4. razreda natjecat će se u graničaru i atletici i boriti se za plasman na Državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja u Splitu. Graničar je najbolji primjer inkluzije koju Plazma Sportske igre mladih propagiraju jer dječaci i djevojčice igraju u miješanim timovima i na taj način jačaju svijest o ravnopravnosti kroz igru i zabavu. Inače, svečano otvorenje Plazma Sportskih igara održat će se ovog petka u 11 sati. U prigodnom programu nastupit će dubrovačka plesna skupina Step’n Jazz, svoj performans će izvesti mladi Matej Mateković, sudionik Supertalenta, a mini koncert će izvesti Indira. Igre će otvoriti predstavnici Vlade RH i Grada Dubrovnika te Plazma Sportskih igara mladih.

Pročitajte još

ITF TURNIR Lucija Ćirić Bagarić nastavlja pobjednički niz

Dulist

Prijavite se na ‘Lapad Run’ i poduprite hrabre žene!

Dulist

Kržić, Žuvela i Tomasović produljili vjernost Jugu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija