Kultura

VIDEO Ovo su Tišljarićeve premijere za 2019.

Kazalište Marina Držića pohvalilo se premijernim naslovima za 2019. godinu, ali i novim vizualnim identitetom.

Teatar je, podsjetimo, u novu godinu pod vodstvom ravnatelja Paola Tišljarića koji je istaknuo kako su tijekom narednih mjeseci planirane premijere: ‘Blizanke’ prema motivima iz romana Ericha Kästnera u režiji Lee Anastazije Fleger, ‘Nemreš pobjeć od nedjelje’ Tene Štivičić u režiji Marine Pejnović, ‘Suton’ Iva Vojnovića u režiji Ivice Boban, ‘Adam i Eva’ Miroslava Krleže u režiji Helene Petković, ‘Alkestida’ prema Euripidu u prijevodu i autorskoj adaptaciji Lade Kaštelan i režiji Livije Pandur te ‘Bajka o baki Mokoš’ u režiji Srđane Šimunović.

Glasnogovornik KMD-a Žarko Dragojević nadodao je kako je novi vizualni identitet kazališta predstavljen već prilikom izdanja repertoarne knjižice i povodom prve premijere u 2019. (‘Ne plaćamo, ne plaćamo!’ Daria Foa u režiji Ivice Kunčevića) te kako je riječ o autorskom radu Maji studija, točnije grafičkog dizajnera Luke Predragovića. Suradnja je također ostvarena s video producentom Miranom Brautovićem koji stoji iza tvrtke ‘Palm Productions’ i potpisuje trailer repertoarne godine. U njemu se pojavljuju glumci umjetničkog ansambla KMD-a Srđana Šimunović, Nika Lasić i Bojan Beribaka.

Promjene u radu profesionalne kazališne kuće na krajnjem jugu su već sad vidljive i u prva 2 mjeseca ove godine rezultati su skoro sve rasprodane izvedbe na rasporedu KMD-au, uvođenje online prodaje putem sustava ulaznice.hr te nova web stranica www.kmd.hr, navode iz KMD-a.

Uz spomenute naslove u narednim mjesecima dubrovački teatar će ugostiti kolege iz Kazališta Moruzgva / ‘Brodolomke’, Glumačku družinu Histrion / ‘Famozna’, Kazalište Trešnju / ‘Snježna kraljica’ te predstavu / koncert ‘Dream of Life’ u izvedbi Senke Bulić.

Pročitajte još

OD MUŠKOG IMENA DO KITICE CVIJEĆA Snaga kolende u našoj tradiciji

Dulist

BESPLATNA PROJEKCIJA U KINU SLOBODA ZA NOĆ EUROPSKOG FILMA Hrvatska premijera filma ‘Krivotvoritelj’

Dulist

SKUP, IZLOŽBA… Osam stoljeća dubrovačkoga kolendavanja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija