Aktualno

[VIDEO] MONS. UZINIĆ VOLONTERIMA Svojim primjerom pokazujete nam da svijet može izgledati bolje i ljepše

Na Međunarodni dan volontera, koji se obilježava 5. prosinca mons. Mate Uzinić, apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije i riječki nadbiskup koadjutor, iz Dubrovnika je uputio video poruku zahvalnosti volonterkama i volonterima čestitajući im njihov dan.

-Vi nam svojim primjerom pokazujete da svijet može izgledati bolje i ljepše kad darujemo nešto od sebe, ma zapravo kad darujemo sami sebe. Hvala vam što nas to učite – rekao je mons. Uzinić.

-Potičem vas da nastavite i dalje, kako bismo i mi mogli biti potaknuti vašim primjerom i postajati oni koji će stavljati sebe i svoj život na raspolaganje drugima, svojoj braći i sestrama. Primjer za taj dar nam je sam Gospodin koji dolazi, kojeg u vremenu ovog došaća iščekujemo, zato što se darovao i što se u nama želi nastaviti darivati svima kojima nas šalje. Bog vas blagoslovio! – poručio je Uzinić volonterima.

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak (engl. International Volunteer Day for Economic and Social Development), odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Izvor: Dubrovačka biskupija

Pročitajte još

Drop Piera Pirupe

Petar Ipšić

PREMIJER IZNIO PROCJENU Prihod od turizma – 11,3 milijarde eura

Dulist

ANDRIJA JARAK O MISLAVU BAGU ‘Bio je fanatik novinarstva, surovi profesionalac’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija