Sport

VIDEO MAESTRALNO! Jugaši ‘pomeli’ PRO Recco rezultatom 11:8!

VIDEO MAESTRALNO! Jugaši 'pomeli' PRO Recco rezultatom 11:8!

Moćni Pro Recco, aktualni prvak Europe posrnuo je u Gružu odnosno naš Jug Adriatic osiguranje nanio je prvi poraz u Ligi prvaka, ali i uopće ove sezone, velikom talijanskom sastavu našeg trenera Sandra Sukna.

Istina da je gostujuća momčad došla oslabljena, da su im nedostajali zbog koronavirusa Echenique, Lončar, Bertoli i Figlioli dok je s druge strane Jug Adriatic osiguranje bio u svojem najjačem izdanju odnosno kompletan. No, valja ipak napomenuti da je i ovakav sastav Pro Recca ipak i dalje ‘zastrašujuć’, vrlo jak, pun elitnih igrača. Samo, onaj najbolji među elitom u gruškom bazenu, bio je pod kapicom domaćina i ispred vratiju Gospara. Toni Popadić je imao svoju večer, nekoliko bravuroznih obrana u trenucima kada se ‘lomio rezultat’, a u konačnici čak 14 uspješnih intervencija! Prikupiti toliko protiv momčadi u kojoj vam prijete Ivović, Zalanki, Younger i Di Fulvio nije baš malena stvar. Dakako, nije Popadić jedini među odličnicima u pobjedničkim redovima, ali svakako zaslužuju koje slovo više.

Utakmicu je otvorio vrlo lijepim golom Marko Žuvela s lijeve strane. No, nakon što je gost relativno brzo preokrenuo na 3:1, na trenutak se učinilo kako je ‘ciklona iz Đenovskog zaljeva’ ipak, i kada oslabi još uvijek jaka. Pogreška. Prvo Kakaris smanjuje, a potom Argyropoulos početkom druge četvrtine izjednačava na 3:3. Od tog trenutka, pa do sredine treće četvrtine igralo se uglavnom u ‘egalu’ ili na po pogodak razlike za jednu ili drugu momčad. Četiri i pol minute prije kraja treće dionice Argyropoulos je povisio na 7:5 za domaćina, ljevak Zalanki brzo smanjio na 7:6, ali onda slijede ‘ubodi’ jugaša – Papanastasiou s igračem više (8:6), te Fatović iz peterca (9:6). Smiješila se jugašima pobjeda! Još je širi osmijeh razvukla kada je u zadnjem napadu treće četvrtine Hrvoje Benić pogodio na za čak 4 gola plusa (10:6). Puno je još bilo do kraja, cijela jedna četvrtina, ali pobjeda se ipak nazirala, gotovo pa mogla opipati.

Pro Recco je golovima Ivovića i centra Hallocka vratiti privid neizvjesnosti (10:8) kojeg je ipak ugasio Argyropoulos golom za 11:8. Do kraja je ostalo malo manje od 5 minuta, što nikako nije malo, ali prema raspoloženju u momčadima, sjajnom izdanju vratara Popadića koji je branio sve, šuteve izvana i s 2 metra, ali i prema kopnjenju tjelesne snage gostiju, bilo je jasno da je u srazu dva hrvatska stratega, pobjedu odnio Vjekoslav Kobešćak.

IZJAVE

Vjekoslav Kobešćak (Jug Adriatic osiguranje):

– Nismo računali na ova tri boda u Ligu prvaka. Ne protiv Recca, mislim da to nitko niti ne može, no danas smo stvarno bili dobri. Dobro će nam ovo doći u nastavku natjecanja. Igra je većim dijelom bila odlična. Bio je jedan pad u igri tijekom treće i četvrte četvrtine kada smo dopustili previše laganih šansi Reccu koje oni nisu realizirali radi našeg sjajnog vratara. Tu smo imali jedan pad, ali smo se iz njega uspjeli izvući. Sve u svemu, jako dobra igra s naše strane i jako dobar ritam – Vjeko Kobeščak ističe nakon utakmice.

– Prije svega čestitam Jugu. Odigrali su jako dobro. Mi nismo igrali dobro, ali imali smo jako puno problema prije utakmice. U Dubrovnik smo došli bez treninga, a nemoguće je igrati u ovakvom vaterpolskom natjecanju, na ovoj razini, s puno plivanja, a bez treninga – dodao je Sandro Sukno.

Naši JUgaši rezultatom 11:8 upisali su tako pobjedu u sedmom kolu LEN Lige prvaka, a izdvajamo dva fantastična  pogotka.

HVS.HR

 

 

Prvi je onaj Stylianosa Argyropoulosa gdje se treća četvrtina otvorila sa 7:5. Inače, po četvrtinama je igra izgledala ovako – 2:3, 4:2, 4:1, 1:2.

 

Hrvoje pak Benić vodi dalje prema 10:6 u snimci ispod:

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist