DuList IN

[VIDEO] Jazz večer uz Ines Tričković i praline iz Pupnata

Ines Tričković će sa svojim sextetom održala je u sklopu Good Food Festivala u četvrtak navečer koncert Runjić in Blue. Peti je ovo, jubilarni koncert naše sugrađanke, svjetski priznate jazz glazbenice, u njenom rodnom gradu.
Uoči koncerta za DuList je rekla kako je riječ o njenom starom projektu s albuma ‘Runjić in Blue’, koji je s glazbenicima Lukom Žužićem (trombon i aranžmani), Grgurom Savićem (saksofon), Hrvojem Gallerom (klavir), Zvonimirom Šestakom (kontrabas) te Krunom Levačićem (bubnjevi) nagrađen 2014. godine Porinom za najbolju izvedbu jazz skladbe za pjesmu Lamento.
-To su sve renomirani i izvrsni hrvatski jazz glazbenici i jedni od naših zaista najboljih izvođača. Jednostavno, ekipa za 10! – rekla je Ines o ekipi s kojom je nastupila u Lazaretima.
Na programu su se našli bezvremenski hitovi jednog od najomiljenijih hrvatskih tekstopisaca i skladatelja Zdenka Runjića čiji je prepoznatljiv izričaj stvorio nebrojene hitove koje uvijek rado slušamo. Posebno je jaka bila veza Zdenka Runjića i Olivera Dragojevića, a Ineskina veza s Oliverom, osim one obiteljske, je svakako i ljubav prema jazzu. Oliver je iznimno volio jazz, imao je i svoj jazz festival u Veloj Luci, a Ines je svoju dvadesetogodišnju karijeru upravo gradila u međunarodnim jazz okvirima.
Budući da je koncert dio Good Food Festivala u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika, nije nedostajalo ni slatkih zalogaja. Svaki posjetitelj zasladio se ručno rađenim pralinama gospođe Biljane Milina iz Pupnata.

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] Uvalom veselo zabrujao vlakić, otvoreno i klizalište!

Zvonimir Pandža

FOTOĐIR Koga smo sve sreli na kućicama?

Dulist

[FOTO/VIDEO] Dalmatino poznatim ljubavnim pjesmama raspjevao i raznježio publiku na Stradunu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija