DuList IN

[VIDEO] Jazz večer uz Ines Tričković i praline iz Pupnata

Ines Tričković će sa svojim sextetom održala je u sklopu Good Food Festivala u četvrtak navečer koncert Runjić in Blue. Peti je ovo, jubilarni koncert naše sugrađanke, svjetski priznate jazz glazbenice, u njenom rodnom gradu.
Uoči koncerta za DuList je rekla kako je riječ o njenom starom projektu s albuma ‘Runjić in Blue’, koji je s glazbenicima Lukom Žužićem (trombon i aranžmani), Grgurom Savićem (saksofon), Hrvojem Gallerom (klavir), Zvonimirom Šestakom (kontrabas) te Krunom Levačićem (bubnjevi) nagrađen 2014. godine Porinom za najbolju izvedbu jazz skladbe za pjesmu Lamento.
-To su sve renomirani i izvrsni hrvatski jazz glazbenici i jedni od naših zaista najboljih izvođača. Jednostavno, ekipa za 10! – rekla je Ines o ekipi s kojom je nastupila u Lazaretima.
Na programu su se našli bezvremenski hitovi jednog od najomiljenijih hrvatskih tekstopisaca i skladatelja Zdenka Runjića čiji je prepoznatljiv izričaj stvorio nebrojene hitove koje uvijek rado slušamo. Posebno je jaka bila veza Zdenka Runjića i Olivera Dragojevića, a Ineskina veza s Oliverom, osim one obiteljske, je svakako i ljubav prema jazzu. Oliver je iznimno volio jazz, imao je i svoj jazz festival u Veloj Luci, a Ines je svoju dvadesetogodišnju karijeru upravo gradila u međunarodnim jazz okvirima.
Budući da je koncert dio Good Food Festivala u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika, nije nedostajalo ni slatkih zalogaja. Svaki posjetitelj zasladio se ručno rađenim pralinama gospođe Biljane Milina iz Pupnata.

Pročitajte još

DR. ANA BEKIĆ O ESTETSKIM KOREKCIJAMA Dubrovkinje vole neprimjetne zahvate

Maria Prkut

‘VOLIM OVAJ ČAROBNI GRAD’ Goran Višnjić nije propustio s kolegom Boškovićem popiti piće u Antuninskoj ulici

Dulist

Razgovor s Helenom Janjušević, talentiranom Puljankom koja je radila koreografije za Albinu, Indiru, Dina Merlina…

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija