DuList IN

[VIDEO/FOTOGALERIJA] Svečano je otvoren 21. Mediteranski sajam!

[VIDEO/FOTOGALERIJA] Svečano je otvoren 21. Mediteranski sajam!

Svečano je otvoren 21. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva.

Tradicija koja ne prestaje već više desetljeća, ponovno se, drugu godinu zaredom održava u hotelu Rixos Premium Dubrovnik. Osim zanimljivih izlagača i dobre ponude, ne nedostaje i zabavnog sadržaja.

Kako svake, tako i ove godine, izlagači dolaze iz cijele Hrvatske, a posebno iz Varaždinske županije, kazao je organizator Vedran Kraljević. Upravo je na ovom sajmu sudjelovao i varaždinski župan Anđelko Stričak koji je više govorio o povezanosti sjevera i juga. Kraljević je nadalje istaknuo kako mu je drago što sve više mladih ljudi sudjeluje. Prisjetio se kako bi na samim počecima imali tek troje izlagača. ‘No bilo ih je’, dodao je.

 

Nikolina Trojić, presjednica ŽK Dubrovnik istaknula je da joj je drago da su se ponovno okupili na istom mjestu. Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić naglasila je da je lijepo pratiti tijek razvoja ove manifestacije.

-Imala sam privilegiju biti na ovom sajmu od početaka i lijepo je vidjeti kako je postao prestižni sajamski događaj – rekla je među ostalim

Zamjenik župana Joško Cebalo naglasio je da je sajam postao mjesto promocije poduzetnika, poljoprivrednika i OPG-ova.

– Županija je ponosna činjenicom da je poljoprivreda druga gospodarska grana na našem području. Proizvođači imaju sve kvalitetnije proizvode. Uvjeren sam da ćemo u budućnosti imati dodatan razvoj tog sektora gospodarstva – kazao je.

Direktor hotela Rixos Premium Dubrovnik Ayhan Basci u svom je govoru među ostalim istaknuo kako svake godine sve više shvaćaju koliko je važno zdravlje, prehrana i organska hrana te poručio svima: ‘Dobrodošli’.

Svečanosti otvaranja uz voditelja Mediteranskog sajma Vedrana Kraljevića prisustvovali i državni tajnik Ministarstva poljoprivrede i izaslanik predsjednika Vlade RH Zdravko Tušek te potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za turizam i poljoprivredu Dragan Kovačević.

Na svečanom otvorenju 21. Mediteranskog sajma projekt Mediteranski sajam i njegov voditelj Vedran Kraljević dobili su nagradu od Hrvatske gospodarske komore. Nagrada je veliko priznanje za sav dosadašnji trud i zalaganje svih OPG-ova, malih proizvođača, poduzetnika iz Hrvatske kao i za vodstvo ovog sajma.

Također, mnogi nisu propustili prisustvovati gastro showu koji se održao iza svečanog otvorenja, a mi donosimo fotogaleriju.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist