Aktualno

Vicko Mihaljević dao ostavku: ‘Nepoželjan sam jer sam ukazivao na nedostatke u radu Crvenog križa’

Dugogodišnji predsjednik dubrovačkog Crvenog križa Vicko Mihaljević 12. listopada podnio je neopozivu ostavku na mjesto njegovog prvog čovjeka.

Naime, kako stoji u pismenom objašnjenju dr. Mihaljevića čanovima ove organizacije na to se odlučio jer se prema njemu kao predsjedniku, liječniku, ali i pojedincu volonteru iskazalo nepoštovanje, a posebice za trajanja epidemije koronavirusa. Također, kako je poručio, zbog nepovjerenja prema njemu promijenjena je brava u zgradi GDCK u Gružu. Zbog toga nije imao pristup materijalima koji su mu potrebni kao predavaču prve pomoći. U međuvremenu, rekao je, mimo njegovog znanja kontaktirane su čak tri osobe za preuzimanje njegovog mjesta predavača.

Pismo ostavke dr. Vica Mihaljevića prenosimo u cijelosti.

‘Kroz cijelo ovo navedeno razdoblje pokušavao sam ukazivati na povremene nedostatke i nelogičnosti ponašanja i organizacije rada GDCK kao i na neriješena pitanja koja se godinama guraju pod tepih, među koje spada interventni tim koji do dana današnjeg nije popunjen pravilnim odabirom mladih i sposobnih ljudi kao ni uvježban i osposobljen za izvanredne situacije koliko se god to papirnato pokušalo prikazati. Pogotovo za vrijeme epidemije, koja spada u izvanredne situacije, tijekom ožujka, travnja pa i dalje organizacija rada GDCK Dubrovnik nije bila u skladu sa statutom GDCK Dubrovnik i preporučenim epidemiološkim mjerama, ali kritika je bila neprihvatljiva i sve je ukazivalo, a to se i priznalo i pokazalo da moja malenkost smeta i ometa zamišljeni rad GDCK Dubrovnik i očitovalo svim gore navedenim.

Za mene najžalosnije i najneprihvatljivije je nepozivanje na sastanke sa partnerima mene kao začetnika i provoditelja i odgovorne osobe za projekt Crveni križ u gradu uoči ovogodišnje, krnje, turističke sezone. Od mladih Crvenog križa sam saznao da im je rečeno da se ove godine ne radi. A zašto je radila spasilačka služba u punom opsegu, u prvo vrijeme mimo pravila propisanih od Hrvatskog Crvenog križa koji propisuje način i organizaciju rada, kao da je normalno vrijeme i kao da nema epidemije. Novci nisu u pitanju jer je bilo novaca i za projekt Crveni križ u gradu, naravno u dosta smanjenom opsegu, u koji spada i spasilačka služba koja se posebno financira. Naprosto netko je mimo mene odlučio da se ovaj projekt izuzev spasilačeke službe zaustavi. Točno zaustavi. Nije ovo tiskarska greška već istina. Sve što ima ili je imalo veze sa mojom osobom kao predsjednikom, liječnikom i volonterom se zaustavilo ili se zaustavlja.

Komunikacija sa predsjednikom GDCK Dubrovnik ne postoji mjesecima ni vizualno, ni telefonski već samo rijetko e-mail kao liječnikom predavačem vezano za organizaciju tečaja prve pomoći. Iz svega navedenog razvidno je da predsjednik treba otići ne samo kao predsjednik (danas) nego i kao liječnik i volonter (sutra) jer naprosto nije više poželjan u GDCK Dubrovnik.

Mislim da, poštovani članovi skupštine GDCK Dubrovnik, razumijete moje navedene razloge za podnošenje neopozive ostavke na mjesto predsjednika GDCK Dubrovnik i prihvatite je bez razmišljanja jer se to od Vas i očekuje. Ja odlazim sa mjesta predsjednika GDCK Dubrovnik uzdignuta čela ,čista obraza i mirnog sna kao čovjek, Humanista i istinski Crvenokrižaš koji svakome može pogledati u oči i mogu biti ponosan na razdoblje provedeno u Crvenom križu. Jedino mi je žao mojih mladih sa kojima se često čujem i vidim a koji su zapostavljeni već duže vremena, ali im obećavam da ih, njihov doktor, neće zaboraviti jer se već radi na osnivanju udruge kroz koju ćemo se opet družiti i učiti i nastaviti tamo gdje smo stali’, stoji u potpisu dr. Vicko Mihaljević.

Pročitajte još

DAVORKO OBULJEN USKORO GUVERNER DISTRICTA 1913 Među rotarijancima nema imaginacije, a pogotovo ne taštine

Mia Njavro Banić

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Ana Haklička: U Chicagu živim svoj san. To je grad u kojem vidim budućnost

Maria Prkut

Nova akcija darivanja krvi, posebno se pozivaju darivatelji krvnih grupa A i 0

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija