Hrvatska

VESNA PUSIĆ ‘Nećemo zbog Prevlake kočiti Crnu Goru na putu u EU’

Vesna Pusić (HNS)

Ucjena bilateralnim temama nije i neće biti naš pristup nijednom susjedu, pa ni Crnoj Gori – odgovorila je hrvatska ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić na pitanje hoće li Hrvatska kočiti Crnu Goru na putu približavanja članstvu u EU-u zbog pitanja Prevlake.

– Bilateralne teme rješavat ćemo bilateralno i smatramo da je to interes i jedne i druge strane i da na taj način imamo veću mogućnost riješiti probleme na obostrano zadovoljstvo – kazala je prva potpredsjednica hrvatske vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić nakon sastanka s crnogorskim ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Igorom Lukšićem koji boravi u radnom posjetu Hrvatskoj, prenosi HRT.

Hrvatska smatra da bi Crna Gora trebala dobiti pozivnicu za članstvo u NATO-u na predstojećem summitu Saveza u Velikoj Britaniji u rujnu unatoč tome što se ne očekuje da će proširenje biti na dnevnom redu tog sastanka na vrhu.
Lukšić je zahvalio Hrvatskoj na konkretnoj potpori koju joj pruža u približavanju euroatlantskim integracijama.

Pusić i Lukšić razgovarali su također o odnosima u regiji vezano za europski put Crne Gore i njezinu suradnju s Hrvatskom u približavanju EU-u kao i napredovanje ostalih zemalja u regiji prema članstvu u Uniji.

– Mi smo već duboko zagazili u pregovore (s EU-om) i izuzetno nam je korisna suradnja koju ostvarujemo s Hrvatskom u mnogim područjima – rekao je Lukšić novinarima dodajući da su hrvatska iskustva Crnoj Gori dragocjena.

Pročitajte još

U opticaju još 5 milijardi kuna!

Dulist

EUROZONA U IDUĆIH GODINU DANA Procjena rasta cijena, nominalne potrošnje i povećanja plaća

Dulist

Od danas su ‘zamrznute’ cijene 30 proizvoda

Dulist