Hrvatska

LORENCIN U MOSKVI Traži se bolja turistička suradnja s Rusijom

Darko Lorencin

Tijekom drugoga dana službenog boravka na sajmu MITT u Moskvi, ministar turizma Darko Lorencin susreo se s Allom Manilovom, zamjenicom ruskog ministra kulture, koja je nadležna za područje turizma.

Lorencin i Manilova su razgovarali o konkretnim aktivnostima između Hrvatske i Rusije s ciljem uspostavljanja bolje i efikasnije međudržavne suradnje na području turizma:

– Rusko tržište za Hrvatsku predstavlja važno i strateško tržište. Ovdje smo zbog toga što shvaćamo njegov potencijal i zbog toga što želimo uspostaviti suradnju koja će biti još bolja i efikasnija. Do prošle smo godine s ruskog tržišta bilježili snažan rast turističkog prometa, a s uvođenjem viza te nekim drugim okolnostima koji se događaju na ruskom turističkom tržištu, moramo poduzimati dodatne mjere i aktivnosti kako bismo privukli ruske turiste i bili konkurentnija destinacija među ruskim turistima – rekao je ministar Lorencin.

Zamjenica ministra Manilova smatra kako Hrvatska ima sve preduvjete za realizaciju boljih turističkih rezultata s ruskog tržišta:
– Hrvatska je kao turistička destinacija itekako zanimljiva na ruskom tržištu, a smatram kako najviše prostora za napredak ima u razdobljima pred i posezone. Također, uvjerena sam kako će tješnija suradnja naše dvije zemlje uvelike pridonjeti realizaciji zajedničkih interesa.

Manilova je dodala kako Rusi najviše traže obiteljski odmor i zdravstveni turizam, te da im je izuzetno bitna topla dobrodošlica i usluge na ruskom jeziku.

Ministar Lorencin održao je i sastanak sa zamjenikom predsjednika Uprave Sberbanke, Sergejem Gorkovim, a s kojim je razgovarao o investicijskim mogućnostima u Republiku Hrvatsku. Ministar je u razgovoru istaknuo kako je Hrvatska vrlo zanimljivo tržište, ne samo za ruske turiste, nego i za ruske investitore.

Pritom je ministar spomenuo projekt Kupara za kojeg su interes iskazala i dva ruska investitora. Gorkov se složio s ministrom kako je Hrvatska vrlo zanimljiva ruskim turistima zbog sličnog jezika i kulture, ali i zbog ugodne klime. Dodao je kako Hrvatska, uz pojačane aktivnosti, svakako može konkurirati destinacijama poput Turske.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist