Sport

VESLANJE Đivanović i Kukuljica zlatni na Prvenstvu Hrvatske

VESLANJE Đivanović i Kukuljica zlatni na Prvenstvu Hrvatske

Tri medalje – zlatnu, srebrnu te brončanu – osvojili su veslači VK Neptuna na Prvenstvu Hrvatske, koje se proteklog vikenda održalo na zagrebačkom Jarunu.

Zlatom se okitio juniorski dvojac na pariće Vlaho Đivanović i Pero Kukuljica, kojima je ovo treće zlato u ovoj discipline nakon dva kadetska 2013. i 2015. godine. Srebrni je bio juniorski četverac na pariće Mato Tikvica, Patrik Papac, Filip Šiljeg i Lovro Čondrić. Brončanu medalju izveslao je juniorski dvojac na pariće Mato Tikvica i Patrik Papac, čime je ponovio uspjeh iz 2016. godine. Druga Neptunova posada juniorskog dvojca na pariće Filip Šiljeg i Luka Grubišić zauzela je 7. mjesto.

Lovru Čondriću u juniorskom lakom samcu (do 67,5 kg) brončana medalja izmakla je za par sekundi. Lovru je ovo prva juniorska godina pa se očekuje da će u idućoj sezoni biti jedan od vodećih skifista. Peto mjesto u finalu zauzeo je juniorski četverac na pariće: Vlaho Đivanović, Pero Kukuljica, Roko Barišić i Toni Preović. Roko Mucić bio je 9. u kadetskom samcu, kao i juniorski dvojac na pariće Toni Perović i Roko Barišić.

-Tri medalje svrstavaju VK Neptun u vrh hrvatskog veslanja, posebno što su se juniori A kao dvojac i četverac na pariće popeli na postolje u jakoj konkurenciji. Zlato Đivanovića i Kukuljice je tek ‘šlag na kraju’ sezone, kruna velikog rada tijekom cijele sezone i najava da će njih dvojica u 2018. godini konkurirati za hrvatsku juniorsku reprezentaciju te time nastaviti stopama proslavljenog Neptunaša Mateja Metkovića – kazao je tajnik VK Neptuna Maro Kapović.

Na natjecanju je nastupilo 29 klubova u kategorijama kadeta te juniora A i B, a Neptunaši su nastupili s osam posada.

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist