Sport

SVJETSKO PRVENSTVO Na popisu i Sandro Sukno

SVJETSKO PRVENSTVO Na popisu i Sandro Sukno

Najbolji hrvatski vaterpolist i kapetan vaterpolske reprezentacije, član PRO Recca Sandro Sukno prijavljen je za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Budimpešti.

Podsjetimo, Sukno je zbog ozljede propustio završni turnir FINA Svjetske lige, a bio je upitan i njegov nastup u mađarskoj prijestolnici. Ipak, izbornik Tucak uvrstio ga je u sastav te bi Sukno trebao biti spreman za turnir.

Inače, na popisu su očekivano Jugovi prvotimci Marko Bijač, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković i Xavi Garcia. Uz njih i Sukna tu su i vratar Ivan Marcelić te igrači Ivan Buljubašić, Ante Vukičević, Andro Bušlje, Ivan Krapić i Anđelo Šetka.

Hrvatska je na prvenstvu smještena u skupinu D, zajedno s SAD-om, Japanom i Rusijom. U skupini A su Brazil, Crna Gora, Kazahstan i Kanada, u skupini B Francuska, Australija, Italija i Mađarska, a u skupini C Španjolska, Grčka, Južna Afrika te branitelj naslova prvaka svijeta Srbija.

Hrvatska turnir otvara protiv SAD-a u ponedjeljak 17. srpnja, potom slijedi meč s Rusijom 19. srpnja te s Japanom 21. srpnja. U drugi krug će tri najbolje momčadi, prvi izravno u četvrtfinale, dok će drugi i treći u doigravanje.

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist