Grad

VESELJE U OSNOVNIM ŠKOLAMA Prvašići proslavili polazak u prvi razred!

Povodom početka nove školske godine predstavnici Grada Dubrovnika obišli su dubrovačke osnovne škole kako bi učenicama i učenicima, a posebno polaznicima prvih razreda i njihovim roditeljima, poželjeli sreću u nastavku, odnosno na početku formalnog obrazovanja. Gradonačelnik Mato Franković pozdravio je ‘prvašiće’ u Osnovnoj školi Mokošica i u zgradi Centar OŠ Marina Getaldića u povijesnoj jezgri.

-Danas započinje vaša školska avantura. Siguran sam da ćete i vi poput svih nas pamtiti prvi susret s učiteljicom i razredom. Neka vam ova avantura bude puna smijeha, radosti i veselja – poručio je gradonačelnik ‘prvašićima’ skrenuvši pažnju sugrađanima da s početkom nove školske godine budu krajnje oprezni u prometu, a posebice u blizini škola.

Uputio je zahvalu učiteljima i svom osoblju dubrovačkih osnovnih škola na predanom radu i prenošenju znanja na buduće generacije koje će, rekao je, u budućnosti voditi naš Grad i na kojima će počivati naše gospodarstvo.

– Najave Vlade o poboljšanju materijalnih prava u osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama nas vesele jer smatramo kako upravo Vi, koji nesebično i predano služite našim mladima trebate biti i adekvatno plaćeni za Vaš rad, a do sada to niste bili – poručio je.

Gradonačelnik je ovom prilikom podsjetio i na brojne investicije koje Grad Dubrovnik razvija u sustavu osnovnoškolskog obrazovanja, a među njima se ističu projekt nadogradnje OŠ Mokošica i dogradnja OŠ Antuna Masle u Orašcu s izgradnjom sportske dvorane dok u rujnu počinje izgradnja nove škole u povijesnoj jezgri u Ulici Ilije Sarake s rekonstrukcijom postojećeg objekta OŠ Marina Getaldića.

– Grad Dubrovnik će i dalje, baš kao što smo to činili i u proteklom četverogodišnjem razdoblju, kroz cijeli niz investicija povećavati kvalitetu školske infrastrukture kako bi u nadolazeće četiri godine postigli cilj – održavanje nastave u jednoj smjeni u svim našim školama – rekao je.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić pridružila se obilježavanju početka nove školske godine u osnovnim školama Marina Držića i Ivana Gundulića te u OŠ Lapad, dok je predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica sudjelovao u programu obilježavanju u OŠ Montovjerna, dok je pročelnik nadležnog upravnog odjela Dživo Brčić obišao OŠ Antuna Masle u Orašcu.

Pročitajte još

GOSPAR FRANO HAKLIČKA I NAKON ŠE’SET GODIŠTA RADO VODI ČELJAD PO GRADU Dobar turistički vodič mora se znat’ lijepo obuć’ i ne ponašat’ se ‘sluganderski’

Iva Dedo

Turkish Airlines planira kroz cijeli listopad prometovati prema Dubrovniku

Dulist

TUŽNA VIJEST Napustio nas je don Grgo Tomić, dugogodišnji lapadski župnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija