Sport

Veselin Đuho: Jug mora igrati brže

Veselin Đuho: Jug mora igrati brže

Nakon što je Uprava donijela odluku o imenovanju Veselina Đuha za trenera prve momčadi Juga, uslijedio je telefonski poziv nakon čega je Vesko stigao na već ranije sazvanu konferenciju za novinare. 

– Svako devet godina sam u svom Jugu. Devet godina Italije te sad devet godina nakon odlaska 2003. godine. Ipak, na početku bi o Elvisu Fatoviću, mom kapetanu ekipe, koja je nakon 20 godina 2001. godine osvojio naslov prvaka Europe. Najiskrenije mu želim da jednog dana ponovno sjedne na klupu Juga. Ipak, loš rezultat u Kupu Hrvatske je bio koban. Sam sam osjetio to na svojoj koži nekoliko puta  – kazao je Đuho, analiziravši potom momčad:

– Treba podići ekipu jer rezultat je najlošiji, a ekipa je deklarativno najjača u povijesti. To Nisu pokazali, a nadam se da ćemo to promijeniti. Pomoćnici? Nisam o tome puno razmišljao. Mislim kako će to biti Maro Balić. Međutim, ima vremena za to – dodao je novi trener.

Veselin Đuho je pokušao detektirati i stručni problem, kojega će pokušati riješiti u najkraćem mogućem roku.

– Jug nema brzinu, koju je imao. Ne vjerujem da je samo odlazak Sandra Sukna razlog tome. To treba popravit. I drugi su treneri istaknuli da je Jug trom. Plus, igrač više nije bio dobar. Pokušat ću svojim iskustvom to popraviti – kazao je Đuho koji je kao svoj primarni cilj staknuo domaće prvenstvo,  a potom napad na PRO Recco.

– Izboriti Final four europske Lige prvaka, a tada nema favorita. Pokazao je to Partizan prošle sezone – zaključio je Đuho.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist