Sport

Veselin Đuho: Jug mora igrati brže

Nakon što je Uprava donijela odluku o imenovanju Veselina Đuha za trenera prve momčadi Juga, uslijedio je telefonski poziv nakon čega je Vesko stigao na već ranije sazvanu konferenciju za novinare. 

– Svako devet godina sam u svom Jugu. Devet godina Italije te sad devet godina nakon odlaska 2003. godine. Ipak, na početku bi o Elvisu Fatoviću, mom kapetanu ekipe, koja je nakon 20 godina 2001. godine osvojio naslov prvaka Europe. Najiskrenije mu želim da jednog dana ponovno sjedne na klupu Juga. Ipak, loš rezultat u Kupu Hrvatske je bio koban. Sam sam osjetio to na svojoj koži nekoliko puta  – kazao je Đuho, analiziravši potom momčad:

– Treba podići ekipu jer rezultat je najlošiji, a ekipa je deklarativno najjača u povijesti. To Nisu pokazali, a nadam se da ćemo to promijeniti. Pomoćnici? Nisam o tome puno razmišljao. Mislim kako će to biti Maro Balić. Međutim, ima vremena za to – dodao je novi trener.

Veselin Đuho je pokušao detektirati i stručni problem, kojega će pokušati riješiti u najkraćem mogućem roku.

– Jug nema brzinu, koju je imao. Ne vjerujem da je samo odlazak Sandra Sukna razlog tome. To treba popravit. I drugi su treneri istaknuli da je Jug trom. Plus, igrač više nije bio dobar. Pokušat ću svojim iskustvom to popraviti – kazao je Đuho koji je kao svoj primarni cilj staknuo domaće prvenstvo,  a potom napad na PRO Recco.

– Izboriti Final four europske Lige prvaka, a tada nema favorita. Pokazao je to Partizan prošle sezone – zaključio je Đuho.

Pročitajte još

Jug doživio poraz od Jadrana

Dulist

Square pobjedom nad Vrgorcem nastavio pozitivan niz

Dulist

‘Pituri’ bolji od Splićana

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija