Sport

Razlozi smjene Elvisa Fatovića

Razlozi smjene Elvisa Fatovića

Samo dan nakon što je duList prvi objavio informaciju kako Veselin Đuho preuzima mjesto trenera VK Jug CO, na službenim klupskim stranicama objavljeno je priopćenje u kojem je službeno potvrđena vijest o angažmanu Veselina Đuha.

Priopćenje za javnost sa sjednice Uprave VK Jug Croatia osiguranje održane 3. siječnja kojeg potpisuje predsjednik kluba Ivo Pavličević  prenosimo u cijelosti:

Analizirajući protekli dio sezone, Uprava Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje zaključila je kako je potrebno napraviti potez kojim bi se rad u stručnom stožeru Kluba podigao na višu razinu, stoga je predloženo i prihvaćeno da se za trenera prve momčadi angažira Veselin Đuho, bivši Jugov trener i proslavljeni igrač našega kluba.

Razlozi za ovu odluku nisu samo u neugodnom porazu u finalu Kupa protiv Mladosti. Članovi Uprave su svjesni kako je Jug ove sezone drugi u Jadranskoj ligi, te kako je vodeća momčad skupine u Ligi prvaka, no kvaliteta igara, i velike oscilacije u formi momčadi od utakmice do utakmice ne mogu se zanemariti. Uočen je i slabiji pojedinačni doprinos nositelja igre. Stoga, unatoč zadovoljavajućim rezultatima, osim u finalu Kupa, možemo kazati kako igra nije bila dovoljno uvjerljiva s obzirom na pojedinačnu kvalitetu igrača Juga. Ulazimo u drugi dio sezone, a igra koju smo gledali u prvom dijelu, nije davala dovoljnu garanciju kako ćemo polučiti rezultate koje smo zacrtali.

U programu rada Uprave za ovu sezonu izričito stoji kako je jedan od prioriteta rad s mlađim uzrastima, stoga je Elvisu Fatoviću ponuđeno da preuzme odgovornost za organizaciju i kvalitetu rada svih mlađih kategorija. Temeljem igračkih, trenerskih i ljudskih kvaliteta ponuđeno mu je mjesto šefa struke za sve mlađe kategorije, gdje očekujemo napredak u odnosu na postojeće stanje. Ova ponuda ni u kojem slučaju nije „utješna nagrada“ nego vrlo ozbiljna namjera kluba za podizanje kvalitete stručnog rada sa svim mlađim uzrastima, s obzirom da je ocjenjeno kako trenutna kvaliteta nije na zadovoljavajućoj razini.

Od Veselina Đuha očekujemo da će opravdati ukazano povjerenje. Njegov angažman je dogovoren do kraja ove natjecateljske sezone, a o nastavku i modalitetima te suradnje ćemo odlučiti nakon ocjene radne uspješnosti.

Veselin Đuho i Elvis Fatović su jugove legende, a jugova je strategija oslonac na vlastiti igrački i trenerski kadar, te su obojica treneri na koje klub dugoročno računa – stoji na kraju priopćenja kojeg potpisuje predsjednik kluba Ivo Pavličević.
 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist