Sport

Razlozi smjene Elvisa Fatovića

Samo dan nakon što je duList prvi objavio informaciju kako Veselin Đuho preuzima mjesto trenera VK Jug CO, na službenim klupskim stranicama objavljeno je priopćenje u kojem je službeno potvrđena vijest o angažmanu Veselina Đuha.

Priopćenje za javnost sa sjednice Uprave VK Jug Croatia osiguranje održane 3. siječnja kojeg potpisuje predsjednik kluba Ivo Pavličević  prenosimo u cijelosti:

Analizirajući protekli dio sezone, Uprava Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje zaključila je kako je potrebno napraviti potez kojim bi se rad u stručnom stožeru Kluba podigao na višu razinu, stoga je predloženo i prihvaćeno da se za trenera prve momčadi angažira Veselin Đuho, bivši Jugov trener i proslavljeni igrač našega kluba.

Razlozi za ovu odluku nisu samo u neugodnom porazu u finalu Kupa protiv Mladosti. Članovi Uprave su svjesni kako je Jug ove sezone drugi u Jadranskoj ligi, te kako je vodeća momčad skupine u Ligi prvaka, no kvaliteta igara, i velike oscilacije u formi momčadi od utakmice do utakmice ne mogu se zanemariti. Uočen je i slabiji pojedinačni doprinos nositelja igre. Stoga, unatoč zadovoljavajućim rezultatima, osim u finalu Kupa, možemo kazati kako igra nije bila dovoljno uvjerljiva s obzirom na pojedinačnu kvalitetu igrača Juga. Ulazimo u drugi dio sezone, a igra koju smo gledali u prvom dijelu, nije davala dovoljnu garanciju kako ćemo polučiti rezultate koje smo zacrtali.

U programu rada Uprave za ovu sezonu izričito stoji kako je jedan od prioriteta rad s mlađim uzrastima, stoga je Elvisu Fatoviću ponuđeno da preuzme odgovornost za organizaciju i kvalitetu rada svih mlađih kategorija. Temeljem igračkih, trenerskih i ljudskih kvaliteta ponuđeno mu je mjesto šefa struke za sve mlađe kategorije, gdje očekujemo napredak u odnosu na postojeće stanje. Ova ponuda ni u kojem slučaju nije „utješna nagrada“ nego vrlo ozbiljna namjera kluba za podizanje kvalitete stručnog rada sa svim mlađim uzrastima, s obzirom da je ocjenjeno kako trenutna kvaliteta nije na zadovoljavajućoj razini.

Od Veselina Đuha očekujemo da će opravdati ukazano povjerenje. Njegov angažman je dogovoren do kraja ove natjecateljske sezone, a o nastavku i modalitetima te suradnje ćemo odlučiti nakon ocjene radne uspješnosti.

Veselin Đuho i Elvis Fatović su jugove legende, a jugova je strategija oslonac na vlastiti igrački i trenerski kadar, te su obojica treneri na koje klub dugoročno računa – stoji na kraju priopćenja kojeg potpisuje predsjednik kluba Ivo Pavličević.
 

Pročitajte još

ZAVRŠNICA PREMIER LIGE Jugaši preko Novog Beograda traže put u finale

Dulist

‘DUBROVNIK’ I ‘VRIJEDNOSNICE’ Još jedan okršaj prvog i drugog na ljestvici, podržite dubrovačke košarkaše!

Dulist

‘Triathlon klub Dubrovnik’ ponovno ‘trči’ s Danielom Marušićem na čelu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija