Aktualno

VELIKO SRCE DUBROVNIKA Doris Bender: Hvala vam za svaki prijeđeni korak danas…

VELIKO SRCE DUBROVNIKA Doris Bender: Hvala vam za svaki prijeđeni korak danas...
Danas su se trčale dvije utrke – kruna DuMotiona, Dubrovački polumaraton te humanitarna utrka građana 5K, u kojoj su sudjelovala brojna poznata lica. Uvijek uz plemenit cilj, ove godine veliko srce Dubrovnika kuca za našu sugrađanku, hrabru lavicu Doris Bender. Nakon velike utrke, naša Doris na društvenim mrežama objavila je dirljivu zahvalu koju prenosimo u cijelosti:
Ne znam kako objasniti sve što se danas dogodilo tu, u mom gradu. Vas preko 1000 mladih, starih, sportaša, rekreativaca, iz Hrvatske, Srbije, Grčke, Engleske, Australije, Amerike… preko 50 zemalja svijeta? Vi ste bili tu i trčali ste, hodali, svi kao jedno. Doslovno ste obojali Stradun u plavo.
Nezamislivo kad pomislite koliko smo mali grad. Još mi je nestvarnije kad pomislim da je to sve za mene.
Koliko sam sretna jer ste baš moji. Jer nijedan grad ovo ne bi mogao na tako mali broj stanovnika. Jer se svaki put odazovete u sve većem broju bez puno poziva, bez ikakve muke na bilo što, jer znate da je bitno sudjelovati i da imate najveće srce ne u Hrvatskoj nego na svijetu.
Hvala vam za svaki prijeđeni korak danas, svim volonterima, navijačima, svima koji su na bilo koji način sudjelovali. A pogotovo organizatorima koji su beskrajno velikog srca i radili turbo ne samo posljednjih dana nego cijelu godinu kako bi sve utrke prošle uspješno.
Vjerujem da ste svi zajedno umorni, da vas je puno mislilo da neće moći ni istrčati utrku, pa vrućina, pa Dubrovnik je jedan od težih gradova za trčati zbog uzbrdica… ali uspjeli ste je li tako? I predivan je osjećaj što ste uspjeli sebi dokazati da možete, što ste nekome pomogli, što ste se družili i sve skupa je bila prepozitivna atmosfera.Tako sam i ja umorna jako, svaki dan, od svega.
Ali vjerujem da ću i ja na kraju uspjeti kao i vi, ja ne trčim nažalost, kako bi ja i profesorica rekli ja idem i sporije od puževog koraka pa se vratim nekad i još 5 koraka nazad ali se ne dam. Kada vidim vas danas da ste trčali za mene u ovako velikom broju meni je srce ogromno. – napisala je Doris.
Foto: Doris Bender Facebook

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist