Županija

VELIKI USPJEH Obitelj Đivanović šampion u kategoriji ‘S klobasicom u EU’

Na međunarodnom sajmu ‘S klobasicom u Europu’, koji se tradicionalno održava u Sv. Petru u Šumi, obitelj Đivanović šampion je u kategoriji ‘S klobasicom u EU’, kako javljaju iz Agroturizma Konavle.

Koliki je to uspjeh govori činjenica da je na ocjenjivanje pristiglo ukupno 119 uzoraka kobasica i salama.
No, uspjeh je jos veći jer su Đivanovići u istoj kategoriji osvojili i zlato, po broju bodova, za svoj drugi poslani uzorak. Treći uzorak je također bio zlatni u kategoriji ‘Slavonska kobasica’, a četvrti uzorak donosi još jedno zlato u Konavle u kategoriji ‘Salame i slamini’.

S četiri uzorka i sva četiri zlata tako ih se sa stopostotnim uspjehom svrstava na ukupno 4. mjesto po broju osvojenih zlatnih medalja sajma odmah nakon Histiris d.o.o., šampiona sajma, i OPG Franjula iz Sv. Petra u Šumi i Milana Janežića iz Slovenije.

Inače, na ovogodišnje senzorno ocjenjivanje ukupno je pristiglo 194 uzoraka salama i kobasica iz cijele Hrvatske i inozemstva. Ocjenjivalo se je u 11 kategorija, sve sukladno pravilniku za ocjenjivanje kobasica i salama spomenutog projekta. Organizator ocjenjivanja je Međunarodni sajam S klobasicom u EU, suorganizaciju potpisuju ESSIK- Europski savez salamera i kobasera, Udruga S klobasicom u EU i Udruga proizvođača istarskog pršuta. Na ocjenjivanju je sudjelovalo 20 senzornih analitičara i stručnjaka koji se bave proizvodnjom, razvojem, znanstvenim vrednovanjem kobasica i salama iz Hrvatske i Slovenije. Predsjednik povjerenstva bio je dr.sc. Mario Bratulić, zamjenik dr.sc. Dubravko Viduč.

Foto: Agroturizam Konavle

Pročitajte još

Turistička zajednica županije nakon tri godine na sajmu u Barceloni

Dulist

TURISTIČKO VIJEĆE Naša destinacija među najbolje bukiranim odredištima

Dulist

Župan Dobroslavić sudjelovao na konferenciji u organizaciji Društva za oblikovanje održivog razvoja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija