Kultura

VELIKI KONCERT U MALE BRAĆE Proslavljeno 90 godina Umjetničke škole Luke Sorkočevića

U crkvi Male braće u četvrtak nevečer održao se koncert kojim započinje obilježavanje 90. godišnjice postojanja Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

– S ovim koncertom započinjemo proslavu 90 godina Umjetničke škole Luke Sorkočevića. Naša je ideja praizvesti djela naših bivših učenika koji su danas uspješni skladatelji te odsvirati djela Nene Ćorak, Pera Sagera, koji je ostavio nevjerojatan trag na obrazovanje u Dubrovniku, te naravno Luke Sorkočevića. Nadam se da smo s ovim koncertom otvorili svečanosti i na jedan Festi prigodan, dubrovački  način – poručio je ravnatelj škole Slobodan Begić.

Na koncertu su nastupili orkestar škole, Dubrovački simfonijski orkestar te solist Marco Graziani na violini. Praizvela su se djela trojice dubrovačkih skladatelja Ivana Končića, Frana Đurovića i Petra Obradovića te već najavljene Nene Ćorak, Pera Sagera i naravno Luke Sorkočevića. Dirigent je bio ravnatelj škole Slobodan Begić.

Pročitajte još

Miho Baće bit će direktor TUP-a: ‘Zanos je ogroman, sretan sam i počašćen!’

Dulist

100. OBLJETNICA Tematsko stručno vodstvo ‘Bukovčevi ateljei – Cavtat’ u Kući Bukovac

Dulist

Mlada pjesnikinja Lara Čustović predstavila svoju prvu zbirku ‘Posebno drugačija’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija