Županija

VELIKI DAN ZA DOLINU NERETVE Svečano otvorena Dnevna bolnica Metković

VELIKI DAN ZA DOLINU NERETVE Svečano otvorena Dnevna bolnica Metković

U Metkoviću je svečano otvoren novouređeni objekt Dnevne bolnice, projekt od nemjerljive važnosti za cijelu dolinu Neretve.

‘Obilježili smo završetak projekta vrijednog 50 milijuna kuna kojim je uređen prostor u Metkoviću, dvije ambulante – za dermatologiju i oftalmologiju u OBD, nabavljena oprema i time smo projekt financiran europskim sredstvima doveli do kraja. Čestitam Općoj bolnici Dubrovnik, Ministarstvu zdravstva s ministrom Kujundžićem koji je ovo započeo i s ministrom Berošem koji je završio ovaj projekt. Ovo je projekt kojim ćemo približiti kvalitetnu medicinsku uslugu pacijentima i više neće morati za dnevne intervencije, koje ne zahtijevaju smještaj, putovati do Dubrovnika’, rekao je župan Nikola Dobroslavić.

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan istaknuo je kako je ovo povijesni dan za neretvansko područje.

‘Kada sam 2017. postao gradonačelnik, jedan od osnovnih prioriteta mi je bilo poboljšanje zdravstvene zaštite u Gradu Metkoviću. Realizacijom ovog projekta poboljšali smo zdravstvenu zaštitu ne samo grada Metkovića nego cijele doline Neretve, a iz gradskog proračuna smo od 2019. za poboljšanje zdravstvene zaštite naših stanovnika izdvojili 2 milijuna kuna. Zahvalio bih Vladi Republike Hrvatske, Ministarstvu, Županiji i ravnatelju Opće bolnice Dubrovnik. Mnogi su govorili da ne želimo, ne znamo i nećemo, ali danas je Metković dokazao da zna, može i hoće’, istaknuo je gradonačelnik Milan.

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić kazao je da je Dnevna bolnica veliki korak prema većoj dostupnost zdravstvene zaštite.

‘Pozivam sve pacijente u dolini Neretve koji su do sada možda gravitirali nekim drugim centrima da iskoriste ovu priliku i dođu ovdje na preglede i zahvate u svoju bolnicu. Dubrovačka bolnica prisutna je u Konavlima, na Korčuli, a sada smo i u dolini Neretve. Naši liječnici su već dolazili u Metković i Ploče, no od danas počinje novo razdoblje u kojem će se u primjerenim uvjetima odvijati djelatnosti dnevne medicine, jednodnevne kirurgije – pedijatrija, interna medicina kirurgija, ginekologija i psihijatrija’, pojasnio je ravnatelj Bekić.

Inače, Dnevna bolnica u Metkoviću dio je projekta ‘Dnevna bolnica u Dubrovniku i Metkoviću’ vrijednog 50, 8 milijuna kuna, od čega 49,7 milijuna iznose bespovratna sredstva iz fondova Europske unije. Osim Dnevne bolnice u Metkoviću, opremljena je i Dnevna bolnica u Dubrovniku te je nabavljena vrijedna medicinska oprema.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist