Grad

Velika srca za mala srca! Bolnici uplaćen dar vjernika za tri važna aparata

221121 Bolnica tri aparata 06

Na blagdan Gospe od Zdravlja 21. studenog svečano i radosno je bilo u Općoj bolnici u Dubrovniku koju je pohodio dubrovački biskup mons. Roko Glasnović sa suradnicima uz završetak biskupijske akcije provedene po župnim zajednicama u kojoj je prikupljen novčani iznos od 152 tisuća kuna za tri aparata za praćenje trudnoća potrebna ginekološkom odjelu.

Ravnatelj bolnice dr Mario Bekić zahvalio je na daru Biskupiji, Caritasu kao i svim vjernicima koji su se u svojim crkvama i župama uključili u ovu akciju za nabavku tri CTG uređaja.  Ovim darom vjernika s područja cijele Dubrovačke biskupije nabavljeni su uređaji pomoću kojih roditelji prvi put mogu čuti otkucaje djetetova srca i koji služe za praćenje srčanih tonova djeteta u utrobi majke i kontrakcija trudnica. Dubrovačka bolnica ima samo tri takva uređaja koja se svakodnevno koriste, a time i troše, te nisu dovoljna za nadzor trudnica. Jedan od uređaja služi i za praćenje blizanačke trudnoće.

U predvorju ginekološkog odjela liječnik Zoran Tešanović s kolegom i sestrama pokazao je jedan od aparata i objasnio njegovo djelovanje. Biskup je potom obišao odjel, kratko se susrećući s rodiljama i novorođenim bebama te osobljem odjela. U bolničkoj kapelici Gospe od Zdravlja u koncelebraciji s bolničkim kapelanom don Miroslavom Karatovićem i pomoćnim kapelanom don Jurom Paponja biskup Glasnovič predslavio je euharistiju preporučivši Gospi liječnike, sestre, tehničare i ostalo bolničko osoblje. U molitve je također uključio sve one koji su svojim darom sudjelovali u nabavi triju uređaja za ginekološki odjel Opće bolnice Dubrovnik.

Vijest u cijelosti pročitajte ovdje.

Angelina Tadić/Dubrovačka Biskupija

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist