Grad

Velika srca za mala srca! Bolnici uplaćen dar vjernika za tri važna aparata

Na blagdan Gospe od Zdravlja 21. studenog svečano i radosno je bilo u Općoj bolnici u Dubrovniku koju je pohodio dubrovački biskup mons. Roko Glasnović sa suradnicima uz završetak biskupijske akcije provedene po župnim zajednicama u kojoj je prikupljen novčani iznos od 152 tisuća kuna za tri aparata za praćenje trudnoća potrebna ginekološkom odjelu.

Ravnatelj bolnice dr Mario Bekić zahvalio je na daru Biskupiji, Caritasu kao i svim vjernicima koji su se u svojim crkvama i župama uključili u ovu akciju za nabavku tri CTG uređaja.  Ovim darom vjernika s područja cijele Dubrovačke biskupije nabavljeni su uređaji pomoću kojih roditelji prvi put mogu čuti otkucaje djetetova srca i koji služe za praćenje srčanih tonova djeteta u utrobi majke i kontrakcija trudnica. Dubrovačka bolnica ima samo tri takva uređaja koja se svakodnevno koriste, a time i troše, te nisu dovoljna za nadzor trudnica. Jedan od uređaja služi i za praćenje blizanačke trudnoće.

U predvorju ginekološkog odjela liječnik Zoran Tešanović s kolegom i sestrama pokazao je jedan od aparata i objasnio njegovo djelovanje. Biskup je potom obišao odjel, kratko se susrećući s rodiljama i novorođenim bebama te osobljem odjela. U bolničkoj kapelici Gospe od Zdravlja u koncelebraciji s bolničkim kapelanom don Miroslavom Karatovićem i pomoćnim kapelanom don Jurom Paponja biskup Glasnovič predslavio je euharistiju preporučivši Gospi liječnike, sestre, tehničare i ostalo bolničko osoblje. U molitve je također uključio sve one koji su svojim darom sudjelovali u nabavi triju uređaja za ginekološki odjel Opće bolnice Dubrovnik.

Vijest u cijelosti pročitajte ovdje.

Angelina Tadić/Dubrovačka Biskupija

Pročitajte još

ODLUKA PRED VIJEĆNICIMA Grad za 10 posto povećava cijenu zakupa javnih površina

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Mara Margaretić: Radim u kafiću, treniram, pjevušim. I njegujem naš običaj ispijanja kave

Mia Njavro Banić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija