Grad

GRAĐANI, OPREZ! Sve službe Grada Dubrovnika u pripravnosti zbog nevremena

GRAĐANI, OPREZ! Sve službe Grada Dubrovnika u pripravnosti zbog nevremena

Državni hidrometeorološki zavod izdao je narančasto upozorenje za utorak za šire područje Dubrovnika zbog jakog i olujnog juga sa srednjom brzinom vjetra većom od 65 km/h i obilnom kišom. Moguća su plavljenja riva te bujične i urbane poplave u količinama do 100 mm. Upozorava se i na lokalno moguće izražene pljuskovi s grmljavinom, u vjerojatnosti većoj od 60 posto, istaknuli su iz Grada Dubrovnika.

Reagirajući preventivno sve žurne i komunalne službe Grada Dubrovnika stavljene su u stupanj pripravnosti, a građani se mole za povećani oprez pri kretanju u navedenim uvjetima zbog opasnosti od pada stabala, smanjene vidljivosti i mogućeg proklizavanja.

– Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom, , prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima – navodi se u meteoalarmu DHMZ-a.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović