Aktualno

VELIKA POTRAŽNJA PRIJE KARANTENE Britanci prema Hrvatskoj šalju zrakoplove većeg kapaciteta

VELIKA POTRAŽNJA PRIJE KARANTENE Britanci prema Hrvatskoj šalju zrakoplove većeg kapaciteta

British Airways ovog će petka u tri hrvatske zračne luke, među kojima je i Dubrovnik, sletjeti zrakoplovima većeg kapaciteta (A321NEO), kako bi zadovoljili veliku potražnju koja je nastala nakon što je Hrvatska stvaljena na crvenu listu zemalja, javlja Croatian Aviation.

Inače, British Airways prometuje prema Zagrebu, Splitu i Dubrovniku zrakoplovima manjeg kapaciteta, no zbog velike potražnje britanskih turista koji se žele vratiti u svoju zemlju prije stupanja na snagu novih mjera, na redovnim linijama prema tri spomenute zračne luke koristiti zrakoplov većeg kapaciteta – A321 NEO. Ovaj zrakoplov ima kapacitet od čak 235 putnika (za uspredbu, prema Hrvatskoj uobičajeno prometuju zrakoplovi A319 i A320 kapaciteta 144 do 180 sjedala).

Osim British Airwaysa, koji će danas obaviti dva leta iz Zračne luke Split, prema Londonu će poletjeti tri zrakoplova EasyJeta (kapaciteta 180 putnika), kao i WizzAir zrakoplovom A321 (kapacitet 230 putnika).

Dubrovačka zračna luka, uz let British Airwaysa, imat će još jedan let EasyJeta prema Londonu te jedan prema Bristolu (na oba leta maksimalni kapacitet je 180 putnika).

Croatia Airlines danas će obaviti redovni let na liniji Zagreb – London Heathrow, no umjesto A319 na liniji će danas prometovati zrakoplov većeg kapaciteta – A320.

S obzirom na broj ponuđenih sjedala, jasno je da to nije dovoljno kako bi se svi turisti iz Hrvatske vratili u Veliku Britaniju na vrijeme, prije uvođenja restriktivnih mjera. Uostalom, određene su linije već rasprodane, dok su cijene na pojedinim letovima premašile prosječnu nekoliko puta.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist