Aktualno

VEDRAN LJUBENKO Samo me glazba zanima pa nemam previše planova osim nje

VEDRAN LJUBENKO Samo me glazba zanima pa nemam previše planova osim nje

Vedran Ljubenko ima novi singl, spot, ali i – bend! S novim bendom ‘Šta će oni’, kojeg je oformio u karanteni, priprema album koji izlazi u svibnju. No, prije najavnih singlova, odlučili su za Dan žena poslati čestitke u obliku pjesme i spota ‘Ona ne treba pomoć’. Ova pjesma, navodi se, nije napravljena da bude pjesma, a video nije snimljen da bude spot. Pjesma nije podilazeći lov na tantijeme, a spot nije kolekcija poznatih Instagram profila za prikupljanje lajkova.
— Mi u bendu smo veliki obožavatelji svih ljudi koji ne dopuštaju da ih društvene margine – stvarne ili zami-šljene – pokolebaju u ostvarenju vlastitih ciljeva. Pametne, marljive i ambiciozne žene su jedna od skupina koja se prečesto marginalizira na temelju potpuno nesuvislih predrasuda pa smo im odlučili odati počast na jedini način kojeg poznajemo – glazbom. Ne sumnjamo da će se u pjesmi pronaći svi koji do svojih snova plivaju uzvodno, poručujemo im da ne odustaju jer se pametan i kvalitetan rad isplati u 100 posto sluča-jeva – navodi za DuList Vedran Ljubenko.

Logičan nastavak solo karijere
Mladi dubrovački glazbenik, poznat po nastupima u glazbenim emisijama ‘The Voice’ i ‘A strana’ ističe kako je projekt ‘vedran ljubenko & šta će oni’ nastao u suradnji s ‘VRH produkcija’, produkcijskom kućom koja zajedno s njime potpisuju sve pjesme na albumu.

— Radi se o mladoj i genijalnoj ekipi koja se bavi autorskim radom, produkcijom, marketingom i izdavačkim aktivnostima uz izvrsnu video produkciju. Sve to nam omogućuje da budemo potpuno neovisni i djelujemo bez ikakvih ograničenja uz nekoliko stalnih suradnika – objašnjava Ljubenko te navodi kako je ovaj projekt za njega logičan nastavak solo karijere.

— Vidjet ćemo što će budućnost, vri-jeme i obaveze donijeti, ali nije mi u konačnici toliko važno ime pod kojim stvaram, dok god imam priliku raditi jedino što volim i želim svaki dan – ističe Ljubenko.

O albumu
Svoj prvi debitantski album ‘Kad je vedro nije oblačno’ objavio je prošle godine, a njegov novi album ‘Ja sam…’ izlazi uskoro, u svibnju.

-Album se bavi pitanjem vrijednosti pojedinca u vremenu u kojem se vrijednosti mijenjaju iz dana u dan, dok nas tehnologija čini sve više onim što zapravo jesmo, slojevima neugode u rađanju onog sebe koji želimo biti i kojeg želimo da ostali vide, ali najviše činjenici da tome treba ozbiljno pristupiti jer vrijeme ne poštuje naše nedoumice. Album u cijelosti potpisuje kolektiv ‘vedran ljubenko & šta će oni’, dakle, ja i VRH produkcija. Glazbeni stilovi su toliko šaroliki, da u jednoj pjesmi prođemo sve što se danas na hrvatskoj sceni može čuti kao humoristični osvrt na ono što bi velike izdavačke kuće htjele da mi mlađi glazbenici budemo – navodi Ljubenko. A kad smo ga pitali koji su mu daljnji planovi u budućnosti, rekao je: ‘Još jedan album!’.

— Samo me glazba zanima pa nemam previše planova osim nje – planiram izdati još jedan album do kraja godine, kreativni dio je već pri kraju i ovog ljeta ćemo početi sa snimanjem ako bude sve u redu. Kolege iz benda su jako aktivne sa svim projektima u VRH produkciji, po 15 sati dnevno su u studiju i na terenu pa sam prilično siguran da ih ništa neće zaustaviti u dizanju revolucije na sceni uz pomoć mladih potencijala koje imaju na raspolaganju – istaknuo je Ljubenko i dodao: ‘Puno toga se sprema, nemamo vremena’.


KORONAKRIZA
Najbolja najgora stvar
— Korona kriza je izvukla iz mene ono najbolje u biološkom smislu, a to je osjećaj svijesti da nam sve ono što imamo može iskliznuti kroz prste u sekundi i da trebam požuriti ako želim napraviti sve ono što želim. Moglo bi se reći da je to najbolja najgora stvar koja mi se mogla dogoditi, a nadam se da su i kolege sa scene više vremena provele okruženi instrumentima i kreativnošću nego žalbama i nega-tivnošću – rekao je Ljubenko.

Članak objavljen u tiskanom izdanju DuLista 10. ožujka 2021.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist