Zanimljivosti

Vedran Levi vratio britanskoj knjižnici davno izgubljenu knjigu. Posuđena je 1958. godine

Vedran Levi, djelatnik Dubrovačkih knjižnica vratio je davno izgubljenu knjigu Gainsborough knjižnici u Ipswichu, Velikoj Britaniji. Naime, knjiga je pronađena među ostalima koje je ostavio anonimni donator.

Knjiga ‘The Loving Couple’ autorice Virginije Rowans tijekom 1956. godine bila je izrazito popularna čemu svjedoče i pečati da je bila posuđena 14 puta prije nego što je nestala. Posljednji pečat je iz srpnja 1958. godine od kad nije pronašla svoj put nazad – sve dok ju nije ugledao naš djelatnik i odlučio vratiti uz poruku:

-Drage kolege, pronašao sam ovu knjigu u vreći koja je ostavljena u našoj knjižnici. Ljudi obično to rade kada ih više ne trebaju tako da ih mi onda možemo koristiti ili proslijediti dalje. Knjiga se zove “Njena priča”. Uzeo ju je netko iz javne knjižnice okruga Ipswich, podružnice Gainsborough iz 1958. godine. Kako se Njena priča nastavlja, ispravno je da knjiga obiđe cijeli krug i vrati se odakle je krenulo njeno putovanje. Osjećam da nije na nama da odlučujemo kako će putovanje završiti – napisao je Levi.

Pročitajte još

SERIJA ‘HRVATSKI TURIZAM’ Lokrum na novim poštanskim markama

Dulist

Ugrijalo more, trk na plažu!

Dulist

[FOTO] KOROSANTE Ljepota vjere i tradicije na Lopudu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija