Kultura

Večeras na Igrama “Mlada i lijepa”

Večeras na Igrama "Mlada i lijepa"

U sklopu filmskog programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara u subotu i nedjelju, 3. i 4. kolovoza s početkom u 21.30 sati u ljetnom kinu Jadran bit će prikazana francuska ljubavna drama „Mlada i lijepa“.

Provokativan filmski uradak „Mlada i lijepa“ francuskog redatelja Françoisa Ozona premijerno je prikazan na ovogodišnjoj filmskoj smotri u Cannesu. Film prati život lijepe sedamnaestogodišnjakinje koja je na pragu punoljetnosti i ulaska u svijet odraslih te seksualnog sazrijevanja, a sa svojom spolnošću se upoznaje kroz četiri godišnja doba i četiri pjesme.

Naslovnu ulogu igra Marine Vacth, uspješni 23-godišnji francuski model, koja je bila jednom od favoritkinja za glumačku Zlatnu palmu. U ostalim ulogama pojavljuju se Géraldine Pailhas, Frédéric Pierrot, Charlotte Rampling i Johan Leysen.
 
Film se ne preporučuje mlađima od osamnaest godina.
 
Filmski program 64. Dubrovačkih ljetnih igara ostvaren je u suradnji s Kinematografima Dubrovnik i pod pokroviteljstvom Croatia osiguranja, a ulaznice za sve projekcije dostupne su na internetskim stranicama Igara www.dubrovnik-festival.hr, na blagajnama Igara u Festivalskoj palači i na Stradunu te na kino ulazu dva sata prije projekcije po cijeni od 30 kuna.

Pročitajte još

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist