DuList IN

VEČERAS NA HRT-U Ne propustite prvu epizodu ‘Republike’!

VEČERAS NA HRT-U Ne propustite prvu epizodu 'Republike'!

Večeras u 20 sati na HRT 1 počinje emitiranje dokumentarne serije ‘Republika’.

Dokumentarnom serijom REPUBLIKA autor Božidar Domagoj Burić vodi nas u povijest jednoga od najvećih fenomena hrvatske i svjetske povijesti – Dubrovačke Republike. “Ovjekovječen u mnogim filmskim i televizijskim projektima Dubrovnik je oduvijek bio jedinstvena filmska kulisa. Serija Republika nudi nešto novo: u njoj je Dubrovnik tema i glavni lik”, kaže autor.
Serija ima šest epizoda u trajanju od pedeset minuta.

“Na seriji je radilo gotovo tisuću ljudi, sašivene su stotine prekrasnih kostima, kombinacijom scenske gradnje i najmodernije računalne tehnologije izgrađene su stotine povijesnih interijera i eksterijera, uprizorene drevne bitke, a sve s jednim ciljem: ponuditi hrvatskim i stranim gledateljima vrijedno obrazovno i umjetničko štivo kako bi na najbolji mogući način upoznali povijest ovoga dragulja hrvatske i svjetske povijesti”, kaže o seriji Božidar Domagoj Burić.

Prva epizoda:  MALI MEĐU VELIKIMA

Prva epizoda donosi pregled dubrovačke povijesti od sredine 14. stoljeća, kad se Dubrovnik oslobađa mletačke prevlasti i počinje živjeti kao neovisan grad država te ubrzo dobiva odrednicu republika, do početka 19. stoljeća, kad u europskim previranjima izazvanima Francuskom revolucijom i napoleonskim ratovima Dubrovačka Republika prestaje postojati kao međunarodni subjekt.

Scenarist i redatelj: Božidar Domagoj Burić
Izvršna producentica: Marija Kosor
Montažer: Dubravko Prugovečki
Direktor fotografije: Branko Cahun
Kostimografkinja: Jasna Zvonković
Skladatelj: Božidar Domagoj Burić
Majstorica maske: Snježana Gorup

Pročitajte još

[FOTO] UNIDU BookClub – inicijativa koja obogaćuje studentski život Dubrovnika

Nora Di Leo

DEFINITIVNO FAVORIT! Baby Lasagna skočio na eurovizijskim kladionicama

Dulist

SEVE U DUBROVNIKU ‘Ljubav se ljubavlju vraća’

Dulist